Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνυπηρέτηση στρατιωτικών - Όταν μια λάθος λέξη στο νόμο "χωρίζει" οικογένειες

28.01.2014 | 00:01
Η συνυπηρέτηση των στρατιωτικών με τους ή τις συζύγους τους αποτελεί θέμα οικογενειακής επιβίωσης μετά από τις δραματικές περικοπές που έχουν υποστεί. Και είναι διαρκής η αγωνία τους να την πετύχουν.

Οι ασάφειες που έχουν εντοπιστεί από τον ΣΥΣΜΕΔ στο νόμο προκαλούν σε πολλές περιπτώσεις προβλήματα που μπορεί να διαλύσουν οικογένειες στρατιωτικών.
Τι έχει συμβεί και τι προβλήματα έχουν εντοπιστεί;

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται «τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που κατέχουν οργανικές θέσεις και είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού, Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης, επιτρέπεται να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγός τους.».

Ωστόσο,στρατιωτικοί ενημέρωσαν τον ΣΥΣΜΕΔ ,ότι κατά την εφαρμογή του νόμου από τις αρμόδιες κατά τόπους Διευθύνσεις (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) του Υπουργείου Παιδείας, φέρεται να αποδίδεται διαφορετική ερμηνεία στον όρο «περιοχή» είτε προσδιορίζοντάς την ως το σύνολο του Νομού ή ως το σύνολο της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να υλοποιούνται οι αιτηθείσες αποσπάσεις σε Υπηρεσίες η έδρα των οποίων βρίσκεται σε τόση μεγάλη απόσταση από την οικία της οικογένειας (2 - 3 ώρες) που καθιστά αδύνατη την αυθημερόν μετακίνηση του/της συζύγου.

Συνεπώς ο ΣΥΣΜΕΔ επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει η απαραίτητη διόρθωση και η περιοχή να αντικτασταθεί με τη λέξη πόλη όπως συμβαίνει για παράδειγμα με το νόμο που προβλέπει την συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών.

Η λύση δεν απαιτεί λεφτά. Κι έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές ότι υπάροχυν πολλά μεγάλα θέματα που αν κάποιος ασχολείτο και τα έλυνε θα ανακούφιζε ουσιαστικά τους στρατιωτικούς χωρίς να τους δίνει χρήματα.

Διαβάστε ακόμη:

Συνυπηρέτηση στρατιωτικών: Υπάρχει λύση - Τι προτάσεις έχει στα χέρια του ο Αβραμόπουλος


ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ: Γιατί επιμένουν οι στρατιωτικοί στην απόφαση Ραγκούση - Όλα όσα θέλουν


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ