Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΑ: 450 έχει πλήξει η ρωσική αεροπορία- Τεράστια επιχείρηση του συριακού στρατού

17.10.2015 | 07:57
650 “εξόδους” και 450 βομβαρδισμούς στόχων έχει κάνει η Ρωσία στη Συρία από τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι ανακοινώσεις έρχονται την ώρα που ο στρατός της Συρίας κάνει μια πολύ μεγάλη επιχείρηση κοντά στο Χαλέπι με στόχο να ανακαταλάβει τον δρόμο που συνδέει μεγάλες πόλεις της χώρας.


Τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση επέκρινε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εκτίμησε ότι η Μόσχα δεν μπορεί να οδηγήσει σε μια ειρηνική λύση στη Συρία «με βόμβες» και ότι η υποστήριξη προς τον Άσαντ είναι βέβαιο πως θα καταλήξει σε αποτυχία.
«Δεν υπάρχει καμία σύγκλιση απόψεων σε ό,τι αφορά τη στρατηγική» μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, τόνισε ο Ομπάμα.

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι πολεμικά της αεροσκάφη κατέρριψαν «σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής» ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος η εθνικότητα του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί και το οποίο παραβίασε τον εναέριο χώρο της κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, «όλα δείχνουν» ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι ρωσικό, όμως η Μόσχα αμέσως διαβεβαίωσε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της λειτουργούν «κανονικά».

Από χθες και με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας ο συριακός στρατός άνοιξε «ένα νέο μέτωπο» κοντά στο Χαλέπι και κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό του δύο χωριά νότια της πόλης.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ