Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Αεροπορική επίθεση με εμπρηστικές βόμβες σε Ιντλίμπ και Χάμα

10.04.2017 | 20:03
Συριακά ή ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έριξαν εμπρηστικές βόμβες σε περιοχές των επαρχιών Ιντλίμπ και Χάμα, λίγες μόλις ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση με χημικά, ανέφεραν σήμερα ακτιβιστές καθώς και μια οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα της Συρίας. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Συρίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για να σχολιάσουν αυτές τις πληροφορίες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία, υποστήριξε ότι τα ρωσικά τζετ χρησιμοποίησαν θερμίτη, μια εμπρηστική ουσία, στις βόμβες που έριξαν στις πόλεις Σαρακέμπ του Ιντλίμπ και αλ Λαταμέναχ της Χάμα, νοτιότερα, το Σάββατο και την Κυριακή. Ένας εργαζόμενος σε υπηρεσία διάσωσης από το Σαρακέμπ είπε ότι τα πολεμικά αεροσκάφη έριξαν βόμβες φωσφόρου αλλά ο ίδιος δεν είχε ακούσει να γίνεται χρήση θερμίτη.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η χρήση φωσφόρου δεν αποτελεί νέα εξέλιξη. "Είναι φυσιολογικό, τις χρησιμοποιούν συχνά", είπε ο Λάιτ Αμπντάλα, μέλος των Λευκών Κρανών, μια οργάνωσης διάσωσης που δρα σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές.

Το Συριακό Παρατηρητήριο υποστήριξε ότι βόμβες θερμίτη χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τη συριακή κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2016. Την περασμένη εβδομάδα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν με πυραύλους Τόμαχοκ μια αεροπορική βάση στη δυτική Συρία. Αυτή η πυραυλική επίθεση ήταν η "απάντηση" της Ουάσινγκτον στη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Χαν Σεϊχούν. Η Δαμασκός αρνείται ότι χρησιμοποιεί χημικές ουσίες και ότι ευθύνεται για αυτήν την επίθεση 

(Πηγή ΑΠΕ)

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ