Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύριοι κατέρριψαν μαχητικό αεροσκάφος στα σύνορα Τουρκίας.

30.08.2012 | 13:34

Σύροι αντάρτες κατέρριψαν ένα συριακό μαχητικό αεροσκάφος στην βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Η ταξιαρχία των Σύρων Μαρτύρων ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε κοντά στην πόλη αλ Ταγιαμπίγια.

Ένα βίντεο που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια απεικόνιζε καπνό στον ουρανό κι έναν άνθρωπο να πέφτει με αλεξίπτωτο. Ένα ελικόπτερο του στρατού πετούσε στην περιοχή αναζητώντας τον πιλότο.

Μάχες ξέσπασαν σήμερα το ξημέρωμα ανάμεσα στο συριακό στρατό και τους αντάρτες στα ανατολικά και στα νότια της Δαμασκού, ανέφεραν αντικαθεστωτικοί ακτιβιστές, την επομένη άλλης μιας αιματηρής ημέρας στη χώρα.Πυρά του στρατού ακούγονταν το πρωί στο ανατολικό προάστιο Καμπούν, σύμφωνα με το Γενικό Συμβούλιο της Συριακής Επανάστασης, ένα δίκτυο ακτιβιστών.
Συγκρούσεις με την εμπλοκή πολυβόλων και αρμάτων μάχης μαίνονταν επίσης στο προάστια Τανταμόν, νότια της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, ένα άλλο δίκτυο αντικαθεστωτικών.

Πάνω από 25.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους πολίτες, έχουν χάσει τη ζωή τους από το ξέσπασμα της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, τον Μάρτιο του 2011.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ