Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Συρία: ''Αναβρασμός'' αεροπορικών βομβαρδισμών κατά ΙΚ

22.02.2017 | 09:55
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 35 τραυματίστηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην πόλη αλ Σουρ της νότια επαρχίας Ντέιρ Εζόρ σήμερα, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο απολογισμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω διότι ο αριθμός των τραυματιών που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση είναι μεγάλος, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στη Βρετανία.

Δεν έχει καταστεί ακόμη σαφές στην Πολεμική Αεροπορία ποιας χώρας ανήκαν τα αεροσκάφη που έκαναν τους βομβαρδισμούς. Στην περιοχή όπου έγιναν τα πλήγματα δρα ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που πολεμά εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Η Ντέιρ Εζόρ βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στα χέρια των τζιχαντιστών του ΙΚ. 

To SANA, Συριακό - αραβικό πρακτορείο ειδήσεων επίσης αναφέρει ότι διεξήχθη στατιωτική επιχείριση κατά του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ. Ο δημοσιογράφος της SANA δήλωσε ότι η επιχείρηση του στρατού επικεντρώθηκε στις συγκεντρώσεις του Ισλαμικού Κράτους και τα οχήματα του στη al-Howeiqa κοντά στη βόρεια όχθη του Al-Jeser Al-moa'alaq (κρεμαστή γέφυρα).

Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι κατά τις επιχειρήσεις του στρατού καταστράφηκαν 8 βαριά πολυβόλα εξοπλισμένα οχήματα και ότι σκοτώθηκε και τραυματίστηκε μεγάλος αριθμός τζιχανστιστών.

Στρατιωτικές επιχειρίσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Hama, και στο Sweida όπως αναφέρει το SANA. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, SANA


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ