Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Ανακατάληψη στρατηγικής σημασίας δρόμου από τις κυβερνητικές δυνάμεις

29.02.2016 | 13:54
 Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο στρατηγικής σημασίας δρόμου στη βόρεια πόλη του Χαλεπίου, έπειτα από νίκες που κατήγαγαν σήμερα σε μάχες κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη συριακή τηλεόραση.

Η ανακατάληψη του δρόμου έγινε καθώς οι στρατιωτικές δυνάμεις προωθούνταν κατά θέσεων μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Ο δρόμος αυτός που οδηγεί στο Χαλέπι αποκτά στρατηγική αξία για τις κυβερνητικές δυνάμεις, γιατί οι τζιχαντιστές ελέγχουν τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην πόλη, με κατεύθυνση προς τα δυτικά.

Οι μάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζονται στα νοτιοανατολικά της επαρχίας του Χαλεπίου, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών πληροφόρησης σε όλη τη Συρία και έχει την έδρα του στη Βρετανία.
Το ΙΚ είχε καταλάβει την περασμένη εβδομάδα την πόλη Κανασέρ η οποία εκτείνεται κατά μήκος αυτού του δρόμου των 50 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης του Χαλεπίου. Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την πόλη δύο ημέρες αργότερα.

Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε σήμερα ότι περαιτέρω προελάσεις των κυβερνητικών δυνάμεων επέτρεψαν την ανάκτηση του ελέγχου του δρόμου στον οποίο ήδη διεξάγονται επιχειρήσεις αποναρκωθέτησης.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ