Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Οι αντάρτες με τουρκική υποστήριξη ελέγχουν το Νταμπίκ

16.10.2016 | 12:53
 Αντάρτες από τη Συρία, που έχουν την υποστήριξη της Τουρκίας, κατέλαβαν το συμβολικής αξίας για το Ισλαμικό Κράτος, χωριό Νταμπίκ, στα βορειοδυτικά της Συρίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά από σκληρές μάχες με τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με τον Αχμέτ Οζμάν, ηγέτη της ανταρτικής ομάδας Σουλτάνος Μουράτ, αλλά και σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παράλληλα, φαίνεται ότι οι αντάρτες έχουν υπό τον έλεγχο τους και το γειτονικό χωριό Σοράν, επιβεβαιώνει ο Οζμάν, αλλά και το αναφερόμενο παρατηρητήριο.

Ένοπλοι αντάρτες με την υποστήριξη της Τουρκίας, πραγματοποιούν επιθέσεις απο χθες για την κατάληψη του συμβολικά σημαντικού για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, προπυργίου, Νταμπίκ, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Συρίας, δήλωσε οπλαρχηγός των ανταρτών.

Την εξέλιξη αυτή, επιβεβαίωσε από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ την κατάληψη κι άλλων δύο χωριών (Irshaf, Ghaitun) από τους αντάρτες επιβεβαιώνει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία. Παράλληλα, οι αντάρτες προσπαθούν ν' απομονώσουν κι ένα διπλανό χωριό, στην προσπάθειά τους, ν' αποκόψουν πλήρως τους τζιχαντιστές.

Το Νταμπίκ, έχει ουσιαστική συμβολική αξία για τους τζιχαντιστές, καθώς συνδέεται με μια αποκαλυπτική προφητεία των μουσουλμάνων, ενώ γι αυτό το λόγο, φυλάσσεται από δύναμη 1.200 τζιχαντιστών, σύμφωνα με το παραπάνω αναφερόμενο παρατηρητήριο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ