Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΑ: Μήπως οι "αντάρτες" είναι χειρότεροι από τον Άσαντ;

28.04.2013 | 00:30
Κατά τη διάρκεια της λεγόμενης αραβικής άνοιξης, όσοι τολμούσαν να εκφράσουν τις αμφιβολίες του για αυτά που έρχονταν αντιμετωπίζονταν με καχυποψία. Άπαντες σε Ευρώπη και ΗΠΑ θεωρούσαν τέρας τον Καντάφι αλλά δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να αντιληφθούν ότι και αυτοί που τον μάχονταν δεν έδειχναν να είναι και πολύ καλύτεροι. Οι ισραηλινοί ήταν οι μόνοι που είχαν εκφράσει την ανησυχία τους ,κάνοντας λόγο για βαρύ αραβικό χειμώνα. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν δικαιωθεί.

Το ίδιο σκεπτικό της άκρατης υπστήριξης όσων μάχονται το καθεστώς Άσαντ στη Συρία ,επικράτησε για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στη Δύση. Φαίνεται όμως ότι η επί μακρόν σύγκρουση έχει αρχίσει να προκαλεί προβληματισμό και για όσους εμφανίζονται ως αντάρτες που πολεμούν το καθστώς Άσαντ. Σε πολλά μεγάλα ΜΜΕ της Δύσης το ερώτημα τίθεται όλο και πιο συχνά: μήπως αυτοί που θέλουν να ρίξουν τον Άσαντ είναι χειρότεροι;
Ο Ουίλιαμ Χέηγκ υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας σε επιστολή προς βουλευτές παραδέχτηκε ότι οι ισλαμικές ομάδες που δρουν στη Συρία, εκπαιδεύουν εξτρεμιστές οι οποίοι θα μπορούσαν στο μέλλον να απειλήσουν την ασφάλεια της Βρετανίας αλλά και όλης της Δύσης!
Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκφράζουν ανάλογες ανησυχίες επισημαίνοντας ότι τουλάχιστον 500 Ευρωπαίοι έχουν ενταχθεί στις αντικαθεστωτικές ισλαμικές δυνάμεις,πολλές από τις οποίες συνεργάζονται με την Αλ Κάϊντα

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία και η Γαλλία είναι μεταξύ των χωρών της ΕΕ που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά “αγωνιστών” στη Συρία. Ο φόβος που υπάρχει είναι ότι πολλοί απ΄ αυτούς θα “ριζοσπαστικοποιηθούν” στη Συρία και θα επιστρέψουν στις χώρες τους πιθανόν ως τρομοκράτες.
Πάνω από 600 Ευρωπαίοι έχουν ενταχθεί στο πλευρό των ανταρτών που μάχονται τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία. Αυτό έγραψε η εφημερίδα   Hurrıyet Daıly News σε άρθρο  που επικαλείται βρετανική έρευνα. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι  οπαδοί της Τζιχάντ από 14 ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων από Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και Ολλανδία βρίσκονται ήδη από το 2011 σε συριακό έδαφος. 

Ισλαμιστές από την Γερμανία!

Στο μεταξύ,στη Γερμανία παρατηρείται αύξηση της ροής των Γερμανών ισλαμιστών που κατευθύνονται προς τη Συρία, όπου εντάσσονται στις τάξεις των ριζοσπαστικών ομάδων, εμπλεκόμενων στη διαμάχη. Σχετική δήλωση έκανε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την προστασία του Συντάγματος κ.Χανς-Γκεόργκ Μάασεν.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η σημασία της Συρίας ως σκοπός ταξιδιού για τζιχαντιστές από τη Γερμανία, αυξήθηκε σημαντικά», είπε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον κ.Μάασεν, πολλοί ισλαμιστές που διαμένουν στο έδαφος της Γερμανίας, συμμερίζονται την επιθυμία να κατευθυνθούν προς τη Συρία και να συμμετάσχουν εκεί σε πολεμικές συγκρούσεις.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις ακρότητες στις οποίες κάθε μέρα επιδίδονται οι αντάρτες, έχουν αρχίσει να προβληματίζουν σφόδρα τη Δύση.
 

 

ΣΧΟΛΙΑ