Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΑ: οι Γερμανοί βλέπουν το τέλος του Άσαντ να είναι κοντά

08.12.2012 | 23:24
Η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ βρίσκεται στο τελικό στάδιο και δεν θα μπορέσει να επιβιώσει καθώς χάνει από τον έλεγχό της όλο και περισσότερα τμήματα της χώρας, δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) της Γερμανίας.

"Οι ένοπλοι αντάρτες συντονίζονται καλύτερα, το οποίο καθιστά πιο αποτελεσματικό τον αγώνα τους κατά του Άσαντ", σημείωσε ο Γκέρχαρντ Σίντλερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζονταγκτσάιτουνγκ", η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα."Το καθεστώς του Άσαντ δεν θα επιβιώσει", υπογράμμισε.

Οι αντάρτες που μάχονται κατά του Σύρου προέδρου κήρυξαν χθες το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού πολεμική ζώνη, την ώρα που οι μάχες γύρω από την συριακή πρωτεύουσα εντείνονταν καθ'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και δυτικοί αξιωματούχοι άρχιζαν να κάνουν λόγο για μια πιο γρήγορη αλλαγή της κατάστασης εντός της Συρίας.

"Αυξάνονται τα στοιχεία ότι το καθεστώς στη Δαμασκό βρίσκεται τώρα στο τελικό στάδιο", πρόσθεσε ο Σίντλερ.

Μολονότι καμία από τις δύο πλευρές, ούτε αυτή του Άσαντ, ούτε αυτή των ανταρτών, έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πάρει "το πάνω χέρι", ο Άσαντ χάνει τον έλεγχο όλο και περισσότερων τμημάτων της χώρας και επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην υπεράσπιση της Δαμασκού, κατέληξε ο Σίντλερ.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και τα σχόλια που έκανε χθες ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Συρία Ρόμπερτ Φορντ, ο οποίος ανακλήθηκε πέρυσι.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ