Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Εξάδελφος του Άσαντ σκοτώθηκε σε μάχες με ισλαμιστές αντάρτες

24.03.2014 | 11:38
Ένας εξάδελφος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ σκοτώθηκε σήμερα κατά την διάρκεια μάχης με ισλαμιστές αντάρτες κοντά στην παραμεθόριο με την Τουρκία, όπως ανέφεραν ακτιβιστές και μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Χιλάλ αλ Άσαντ, τοπικός επικεφαλής της παραστρατιωτικής Δύναμης Εθνικής Άμυνας, καθώς και άλλοι επτά μαχητές της ομάδας αυτής σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με το Μέτωπο αλ Νούσρα και άλλες δυνάμεις ισλαμιστών.

Η κρατική τηλεόραση επιβεβαίωσε το θάνατο του Άσαντ, τον οποίο χαρακτήρισε ηγέτη της Δύναμης Εθνικής Άμυνας στην παράκτια επαρχία Λαττάκεια, από όπου κατάγεται η οικογένεια Άσαντ. Η Δύναμη αυτή είναι μια παραστρατιωτική ομάδα η οποία συστήθηκε για να υποστηρίξει τις ένοπλες δυνάμεις στον συνεχιζόμενο επί τρία χρόνια πόλεμο εναντίον ανταρτών οι οποίοι επιδιώκουν να ανατρέψουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι αντάρτες εκτόξευσαν δύο ρουκέτες στη Λαττάκεια, που αποτελεί το βασικό σταθμό για τη μεταφορά των συριακών χημικών όπλων εκτός της χώρας για την καταστροφή τους βάσει μιας συμφωνίας η οποία επιτεύχθηκε με τη διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ρωσίας. Δεν είναι γνωστό εάν υπήρξαν απώλειες από την επίθεση.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ