Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25.07.2012 | 10:41

300,000 στρατιώτες για πιθανή παρέμβαση στη Συρία.

Το βρετανικό Βασιλικό Ινστιτούτο Άμυνας και Ασφάλειας (RUSI) ανέφερε ότι η επέμβαση στην εσωτερική διένεξη στη Συρία, κάποιων εξωτερικών δυνάμεων γίνεται όλο και πιθανότερη.

Το βρετανικό Βασιλικό Ινστιτούτο Άμυνας και Ασφάλειας (RUSI) σε έκθεσή του ανέφερε ότι η επέμβαση στην εσωτερική διένεξη στη Συρία, κάποιων εξωτερικών δυνάμεων γίνεται όλο και πιθανότερη.

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι σχέδιο τέτοιας επέμβασης καταστρώνεται από τα δυτικά κράτη, καθώς επίσης και από την Τουρκία και την Ιορδανία. Μία από τις αιτίες τέτοιας ανάπτυξης των εξελίξεων ονομάζεται η πιθανή χρήση των χημικών όπλων στη Συρία τόσο από τις δυνάμεις του Άσαντ, όσο και από τους εξτρεμιστές της αντιπολίτευσης.

Σε δηλώσεις του στην αγγλική εφημερίδα Telegraph, ο Μαικλ Κοντνερ, διευθυντής Στρατιωτικών Επιστημών στο RUSI, είπε ότι για μια πλήρη παρέμβαση ο αριθμός στρατευμάτων θα έφτανε τους 300,000 στρατιώτες.
Η ανάλυση του RUSI καταλήγει ότι οι Δυτικές κυβερνήσεις θα πρέπει τώρα να αρχίσουν να φοβούνται καθώς η Συρία δεν θα καταρρεύση όπως έκαναν οι υπόλοιπες αραβικές χώρες στα πλαίσια της Αραβικής άνοιξης αλλά θα 'εκραγεί', με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι άλλα Ρωσικά πλοία για Συρία.Μπήκαν από το Γιβραλτάρ
Η κόρη του Τούρκου πιλότου που έπεσε στο Αιγαίο το 1996,ζητά έρευνες.ΒΙΝΤΕΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ