Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15.04.2013 | 09:17

Συρία: Φονική επίθεση κατά των κούρδων

Έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν όταν ένα συριακό μαχητικό αεροσκάφος, βομβάρδισε ένα κουρδικό χωριό

Έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν όταν ένα συριακό μαχητικό αεροσκάφος, βομβάρδισε ένα κουρδικό χωριό στην πλούσια σε πετρελαιοπηγές, επαρχία Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, ανέφεραν κούρδοι ακτιβιστές. Η επίθεση, που σκότωσε κυρίως γυναίκες και παιδιά, είναι η μεγαλύτερη φονική επιδρομή κατά των Κούρδων από τις φιλικές, προς τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, δυνάμεις, στα δύο χρόνια που διαρκεί η εξέγερση κατά του Σύρου προέδρου.

Οι συνθήκες της επίθεσης στο χωριό Χαντάντ, 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Καμισλί, δεν είναι σαφείς, αλλά φαίνεται ότι στόχος ήταν δυνάμεις των επαναστατών που είχαν αναπτυχθεί σε ένα λόφο κοντά στο χωριό, ανέφερε η πηγή των Κούρδων. Σε δήλωσή του το κουρδικό Εθνικό Συμβούλιο σημείωσε, ότι η επίθεση ήταν η «σοβαρότερη κλιμάκωση από το καθεστώς» καθώς είχαν προηγηθεί έφοδοι σε αγροτικές περιοχές κοντά στο Καμισλί, όπου έχουν ενταθεί, τις τελευταίες ημέρες, οι μάχες μεταξύ των ανταρτών και των στρατιωτικών δυνάμεων, πιστών στον Άσαντ.

Το κουρδικό Εθνικό Συμβούλιο είναι η ομπρέλα που σκεπάζει τα κύρια κουρδικά κόμματα στη Συρία, εκτός από το συριακό σκέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο ουσιαστικά έχει συμμαχήσει με τον Ασάντ. Πριν τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία η παραγωγή πετρελαίου στην επαρχία Χασάκα, ανερχόταν σε 300.000 βαρέλια την ημέρα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ