Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Η αντιπολίτευση συνεδριάζει στην Κωνσταντινούπολη

18.03.2013 | 11:57
Πολλές δεκάδες μέλη της συριακής αντιπολίτευσης συνεδριάζουν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη σε μία προσπάθεια να επιλεγεί ένας πρωθυπουργός και μία μεταβατική κυβέρνηση, οι οποίοι θα αναλάβουν να διοικήσουν τις περιοχές της Συρίας που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους οι αντάρτες που μάχονται κατά των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η διάσκεψη, που οργανώνεται σε μεγάλο ξενοδοχείο της τουρκικής μεγαλούπολης, θα συγκεντρώσει για ένα διήμερο τα ηγετικά στελέχη της Συριακής Εθνικής Συμμαχίας, η οποία ήδη έχει αναγνωρισθεί από μία πλειάδα χωρών ως ο μοναδικός νόμιμος εκπρόσωπος του συριακού λαού.

Η εκλογή ενός μεταβατικού πρωθυπουργού έχει αναβληθεί πολλές φορές, καθώς τα μέλη της Συμμαχίας δεν έχουν καταλήξει σε μία απόφαση εάν θα αναδείξουν μία πλήρη, κανονική, κυβέρνηση, ή θα συστήσουν ένα απλό εκτελεστικό όργανο με περιορισμένες αρμοδιότητες.

Περίπου δέκα προσωπικότητες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι για την πρωθυπουργία, εάν βεβαίως οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη καταλήξουν σε κάποιο απόφαση για την εκλογή. Από αυτούς τρεις εμφανίζονται ως οι επικρατέστεροι: ο πρώην υπουργός Γεωργίας επί προεδρίας του Χάφες αλ Άσαντ, ένας οικονομολόγος κι ένα ανώτατο διοικητικό στέλεχος στις τηλεπικοινωνίες, οι οποίοι είχαν παραμείνει επί πολλά χρόνια στις ΗΠΑ.

Πρώτη αποστολή του πιθανού νέου πρωθυπουργού θα είναι ο διορισμός μίας κυβέρνησης, η οποία θα αναλάβει τη διοίκηση των βορείων και ανατολικών περιοχών της χώρας, που έχουν περιέλθει μεν στα χέρια των ανταρτών, αλλά έχουν βυθισθεί στο χάος της ακυβερνησίας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΑ: Αντικαθεστωτικοί κατέλαβαν κτίριο της αντικατασκοπείας
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ