Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΑ: Η Μόσχα μιλά για την επόμενη μέρα ακόμη και χωρίς Άσαντ!

17.10.2015 | 19:56
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δεν δίστασε να μιλήσει για μια Συρία στην οποία δεν είναι απαραίτητο ηγέτης να είναι ο Άσαντ.

“Δεν έχει πραγματικά σημασία ποιος θα είναι στο πηδάλιο. Δεν θέλουμε το ISIS να κυβερνήσει τη Συρία, έτσι δεν είναι; Θα πρέπει να είναι μια πολιτισμένη και νόμιμη κυβέρνηση. Αυτό είναι που πρέπει να συζητήσουμε», είπε ο Μεντβέντεφ και όταν ρωτήθηκε αν
η Συρία θα πρέπει απαραίτητα να συνεχίσει να κυβερνάται από τον κ. Άσαντ, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας είπε: «Όχι, αναμφίβολα όχι. Επαφίεται στον συριακό λαό να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επικεφαλής στη Συρία. Προς το παρόν, λειτουργούμε στη βάση ότι ο κ. Άσαντ είναι ο νόμιμος πρόεδρος».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι ο σκοπός της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στη Συρία δεν είναι να διατηρήσει τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ στην εξουσία, αλλά να νικήσει τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
«Η Ρωσία, οι ΗΠΑ και όλες οι άλλες χώρες που έχουν συμφέρον να δουν την ειρήνη σε αυτή την περιοχή και στη Συρία και μια ισχυρή κυβέρνηση, επίσης, θα πρέπει να συζητούν ακριβώς πολιτικά θέματα», είπε ο κ. Μεντβέντεφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya.

Ο Μεντβέντεφ επέκρινε, την απόφαση των ΗΠΑ να αρνηθούν να στείλουν αντιπροσωπεία στη Μόσχα προκειμένου να συζητήσει τη συριακή διένεξη και στη συνέχεια να δεχθούν ρωσική αντιπροσωπεία - με τον ίδιον επικεφαλής - στην Ουάσινγκτον.
«Πιστεύω πως είναι μια ανόητη στάση», είπε ο κ. Μεντβέντεφ. «Με τις αποφάσεις αυτές και την άρνησή τους να διεξαγάγουν διαπραγματεύσεις, οι Αμερικανοί έδειξαν ακριβώς την αδυναμία τους».
Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε τέλος ότι η αεροπορική εκστρατεία του συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ στη Συρία δεν είχε πρακτικά καμία επίδραση στο Ι.Κ. και ότι «μόνο η ρωσική επέμβαση άλλαξε το μοίρασμα των χαρτιών».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ