Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΑ:Ιρανός στρατηγός τραυματίστηκε βαριά

29.11.2015 | 13:45
Ο Ιρανός στρατηγός Γασέμ Σουλεϊμανί, αρμόδιος για τις επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης στο εξωτερικό, που πρόσφατα είχε γίνει γνωστό πως τραυματίστηκε ελαφρά στη Συρία, στην πραγματικότητα έχει τραυματιστεί βαριά, υποστήριξε σήμερα το Ιρανικό Εθνικό Συμβούλιο Αντίστασης (CNRI, εξόριστη ιρανική αντιπολίτευση).

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται «από τις τάξεις των Φρουρών της Επανάστασης», ο αξιωματικός «τραυματίστηκε βαριά στο κεφάλι από θραύσματα όλμου νότια του Χαλεπιού πριν από δύο εβδομάδες». Κατά το CNRI, «το όχημα του Γασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος βρισκόταν εκεί για να επιβλέψει μια επιχείρηση των Φρουρών της Επανάστασης και παραστρατιωτικών στη δούλεψή τους, στοχοθετήθηκε από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό» με αποτέλεσμα «να τραυματιστεί» ο ανώτερος αξιωματικός.
Ο Σουλεϊμανί διακομίστηκε αρχικά στη Δαμασκό με ελικόπτερο και κατόπιν στην Τεχεράνη, όπου εισήχθη «στο νοσοκομείο Μπακιγιατολάχ των Φρουρών της Επανάστασης» και μέχρι σήμερα «έχει υποβληθεί σε δύο σημαντικές χειρουργικές επεμβάσεις», ανέφερε η οργάνωση αυτή της εξόριστης ιρανικής αντιπολίτευσης. Kατά την ίδια πηγή «η κατάστασή του κρίνεται πολύ σοβαρή και έχει απαγορευθεί το επισκεπτήριο».
Την Τετάρτη μια πηγή στις συριακές υπηρεσίες ασφαλείας και μια ΜΚΟ είχαν αναφέρει πως πρόσφατα ο Ιρανός στρατηγός τραυματίστηκε ελαφρά σε μια μάχη στο βόρειο τμήμα της Συρίας.
Την προηγουμένη, αντιδρώντας σε πληροφορίες για το θέμα, ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, ο στρατηγός Ραμεζά Σαρίφ, είχε δηλώσει πως ο στρατηγός Σουλεϊμανί χαίρει «άκρας υγείας και είναι γεμάτος ενέργεια», καθώς «βοηθά την ισλαμική αντίσταση στη Συρία και στο Ιράκ», σύμφωνα με τον SephaNews, τον επίσημο ιστότοπο των Φρουρών της Επανάστασης.
Επισήμως, το Ιράν δεν έχει αναπτύξει στρατεύματα στη Συρία, παρά μόνο «συμβούλους», μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, που κυρίως διοικούν και συντονίζουν σιίτες παραστρατιωτικούς της Χεζμπολάχ του Λιβάνου και «εθελοντές» από το Ιράν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν κ.ά..

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ