Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Καίνε μπούργκες, κόβουν γένια - Η απελευθέρωση της Μάνμπιτζ απο τους τζιχαντιστές - ΒΙΝΤΕΟ

13.08.2016 | 18:58
 Οι δυνάμεις της αραβοκουρδικής συμμαχίας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ κατέλαβαν πλήρως την πόλη Μάνμπιτζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, μετά την αποχώρηση των τελευταίων τζιχαντιστών της ISIS.

Η κατάληψη της πόλης αποκόπτει για τους τζιχαντιστές τη δίοδο προς Τουρκία και, μέσω αυτής, προς Ευρώπη, όπως αναφέρει το BBC.

Γυναίκες απο την Μάνμπιτζ καίνε την μαύρη μπούργκα τους, καπνίζουν τσιγάρα, ενώ οι άνδρες κόβουν τα γένια τους, και όλοι πανηγυρίζουν μετά την απεευθέρωση τους απο τους τζιχαντιστές.Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) χτενίζουν την πόλη, μετά την αποχώρηση μιας εναπομείνασας ομάδας τζιχαντιστών που παρέμεναν οχυρωμένοι στη Μάνμπιτζ.Οι άνδρες των ΣΔΔ απελευθέρωσαν περίπου 2.000 άμαχους τους οποίους κρατούσαν όμηρους οι τζιχαντιστές, ανέφερε ο Σαρφάν Νταρουίς, του συμμαχικού στρατιωτικού συμβουλίου της Μάνμπιτζ, μιλώντας στο Reuters.

«Η πόλη βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχό μας, όμως διεξάγουμε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ήταν περίπλοκο για εμάς να σώσουμε τους πολίτες από την περιοχή, αλλά το κάναμε. Οι τρομοκράτες έχουν πλέον φύγει αλλα εμείς θα τους εκδιώξουμε όπου κι αν πάνε ", δήλωσε μια απο τις γυναίκες στρατιώτες μέλος του YPJ, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην απελευθέρωση της πόλης, στο RT.

Κατά τη διάρκεια της κάταληψης της πόλης απο το ΙΚ οι τζιχαντιστές επέβαλαν την σκληροπυρηνική εκδοχή του Ισλάμ με υποχρεωτικούς αυστηρούς κοινωνικούς περιορισμούς στους κατοίκους της πόλης.Άραβες και Κούρδοι μαχητές ανακοίνωσαν την πλήρη απελευθέρωση της Μάνμπιτζ, την Παρασκευή μετά την επιτυχή διεξαγωγή της τελικής επίθεσης.
Κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης, διασώθηκαν περίπου 2.000 πολίτες που είχαν απαχθεί από τους τζιχαντιστές και που είχαν εκδιωχθεί από Μανμπιτζ για να χρησιμοποιηθούν ως «ανθρώπινες ασπίδες».
Επικαλούμενο μια πηγή από το συριακό στρατό, το πρακτορείο ειδήσεων AFP ανέφερε ότι, ενώ μερικοί απο τους κατοίκους ήταν σε θέση να ξεφύγουν, κάποιοι, "απελευθερώθηκαν" από τους τρομοκράτες.Η Μάνμπιτζ (Ιεράπολη της Συρίας) ήταν ένα βασικό σημείο διέλευσης μεταξύ των τουρκικών συνόρων και την Ρακα τη συριακή πόλη πρωτεύουσα των τζιχαντιστών και του "ισλαμικού χαλιφάτου."
Η SDF εξαπέλυσε την επίθεσή στην πόλη, στις 31 Μαΐου, με την εναέρια υποστήριξη του υπο την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού.
Ο στρατός ήταν σε θέση να ανακαταλάβει την Ιεράπολη/Μάνμπιτζ μόνο δυόμισι μήνες αργότερα, στις 6 Αυγούστου.

ΑΠΕ/ΜΠΕ - RT - Reuters
Απόδοση: OnAlert


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ