Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Καμικάζι τζιχαντιστής ανατινάζει δεξαμενή... χαμογελώντας! ΦΩΤΟ

12.12.2014 | 13:00


Όπως αναφέρει το πρακτορειο Reuters ένας τζιχαντιστής βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε δεξαμενή σε αεροπορική βάση της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ στη Συρία
. Η αεροπορική βάση ειναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα προπύργια της κυβέρνησης Άσαντ στην ανατολική Συρία. Σύμφωνα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των τζιχαντιστών αλλα και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο εδρεύει στη Βρετανία ο καμικάζι τζιχαντιστής ονομάζεται Αμπού αλ-Φαρούκ αλ-Λίμπι ( Abu al-Farouq al-Libi).

Οι φωτογραφίες του Αμπού αλ-Φαρούκ αλ-Λίμπι κάνουν τον γύρω του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες αφου αναρτήθηκαν σε διαφορους λογαριασμούς στο Twitter. Οι φωτογραφίες του τζιχαντιστή κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση καθως λίγο πριν την αυτοκτονία του στο όνομα της τζιχάντ ο άνδρας χαμογελάει, θα μπορούσε κανείς να πει οτι ο τζιχαντιστής που ετοιμάζεται να σκορπίσει τον τρόμο και ταυτόχρονα να πάρει την ιδια την ζωή του, λάμπει απο χαρά. Ενα στοιχείο που επικρατεί βαθυά στους οπαδούς του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους και κάτι που δε μπορει να αγνοήσει η Δύση


Το Ισλαμικό Κράτος έχει σταδιακά ενισχύσει αυτή τη χρονιά τον έλεχγό του στην πετρελαιοπαραγωγό περιοχή Ντέιρ αλ Ζορ.
Οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ διατηρούν τον έλεγχο της τοπικής αεροπορικής βάσης και τμήματα της πρωτεύουσας της επαρχίας.
Στις 6 Δεκεμβρίου, τζιχαντιστές εισήλθαν στη βάση αλλά γρήγορα απωθήθηκαν. Η Ντέιρ αλ Ζορ συνορεύει με ιρακινά εδάφη που επίσης ελέγχονται από το ΙΚ. Οι πετρελαιοπηγές της επαρχίας είναι πηγές εσόδων για την οργάνωση.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι ο στρατός κατεδίωξε τζιχαντιστές του ΙΚ στην περιοχή γύρω από την βάση της Ντέιρ αλ Ζορ και σκότωσε πολλούς.
Το Παρατηρητήριο από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι η δεξαμενή ανατινάχθηκε στα περίχωρα της βάσης και δεν αναφέρθηκε σε τυχόν θύματα ή ζημιές. Πρόσθεσε ωστόσο ότι μετά την έκρηξη, δηλαδή σήμερα το πρωί, ξέσπασαν συγκρούσεις.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ