Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12.11.2012 | 10:13

Συρία: Μαχητικό βομβάρδισε πόλη κοντά στην Τουρκία

Συριακο μαχητικό αεροσκάφος βομβάρδισε σήμερα την πόλη Ρας αλ-'Ειν κοντά στα σύνορα με την Τουρκία

 Συριακο μαχητικό αεροσκάφος βομβάρδισε σήμερα την πόλη Ρας αλ-'Ειν κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ενώ συριακά στρατεύματα βομβάρδισαν τη Δαμασκό και τη γύρω περιοχή όπου διεξάγονται μάχες με τους αντάρτες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, δυνάμεις πιστές στο σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-'Ασαντ βομβάρδισαν και το Σαββατοκύριακο την Ρας αλ-'Ειν, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη του ελέγχου της πόλης από τους αντάρτες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα 9.000 άνθρωποι να εγκαταλείψουν την πόλη αυτή σε διάστημα 24 ωρών.

Εν τω μεταξύ, το πυροβολικό του καθεστώτος βομβαρδίζει σήμερα την ανατολική Γούτα, στα όρια της Δαμασκού και τη νότια συνοικία Τανταμούν, της πρωτεύουσας. Στη συνοικία αλ-Σουίκα διεξάγονται συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατιώτες και αντάρτες.

Στο Χαλέπι, βομβαρδίζονται πολλές συνοικίες στις οποίες διεξάγονται και συγκρούσεις.
Συγκρούσεις και βομβαρδισμοί σημειώνονται και στη Χομς, "πρωτεύουσα της επανάστασης" όπου τα κυβερνητικά στρατεύματα διεξάγουν εδώ και δυο εβδομάδες επίθεση για τον έλεγχο των συνοικιών που βρίσκονται ακόμα στα χέρια των ανταρτών.
Βομβαρδισμοί και συγκρούσεις αναφέρθηκαν τη νύχτα και στην επαρχία Ντεράα της νότιας Συρίας.

Χθες, 104 άνθρωποι σκοτώθηκαν σ' ολόκληρη τη χώρα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ