Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Μπαράζ αεροπορικών βομβαρδισμών - Δεκάδες νεκροί

19.03.2016 | 17:19
 Τουλάχιστον 39 είναι οι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν σήμερα ρωσικά ή συριακά μαχητικά αεροσκάφη κατά στόχων στην πόλη Ράκκα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από μια σειρά αεροπορικών βομβαρδισμών στην πόλη Ράκκα, στα βόρεια της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά, ενώ έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 60 άνθρωποι. Δεν έχει διευκρινιστεί αν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν συριακές ή ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις.

Η εκεχειρία εφαρμόζεται στη Συρία εδώ και τρεις εβδομάδες, μειώνοντας την πολεμική βία, παρά τα σποραδικά επεισόδια παραβίασής της κι ενώ γίνονται προπαρασκευαστικές συνομιλίες για την ουσιαστική έναρξη των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη.
Στην εκεχειρία δε συμπεριλαμβάνονται, η αλ-Κάιντα, το Μέτωπο αλ-Νούσρα αλλά και το Ισλαμικό Κράτος που έχουν -εκ των πραγμάτων- ορίσει ως πρωτεύουσα τους, την πόλη Ράκκα.

Οι Ρώσοι παρατηρητές δεν κατέγραψαν σήμερα παραβιάσεις για την τήρηση της εκεχειρίας στη Συρία, αναφορικά με τη χρήση βαρέων όπλων κατά το τελευταίο 24ωρο, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, μεταδίδουν πρακτορεία ειδήσεων στη Μόσχα.

Εβδομήντα αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίσαν σήμερα, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη κατά στόχων στην Παλμύρα και σε περιοχές, γύρω από αυτή. Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα δεκάδες αεροπορικές επιδρομές πλήττοντας στόχους στη συριακή ιστορική πόλη Παλμύρα, αλλά και σε περιοχές γύρω από αυτή, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που έχει την έδρα του στη Βρετανία. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, οι περίπου 70 αεροπορικές επιδρομές έπληξαν στόχους εντός της πόλης, αλλά και άλλους στόχους σε μικρή απόσταση από αυτή. Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για ανθρώπινες απώλειες.

Η Παλμύρα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους από τον περασμένο Μάιο. Οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά και οι σύμμαχοί τους επιδιώκουν την ανακατάληψη της πόλης. Η Ρωσία ανακοινώνει ότι έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για μια ολοκληρωτική ήττα του Ισλαμικού Κράτους, στην αναφερόμενη πόλη. Έτσι, οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην Παλμύρα συνεχίζονται, παρά την αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία, που ενεργοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ