Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Μπαράζ βομβαρδισμών απο ρώσικα μαχητικά αεροσκάφη

02.10.2015 | 13:33
Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν ένα νέο κύμα αεροπορικών πληγμάτων από χθες βράδυ στη βορειοδυτική και δυτική Συρία, δήλωσε σήμερα συριακή στρατιωτική πηγή και μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.

Η πηγή ανέφερε πως τα 18 αεροπορικά πλήγματα πραγματοποιήθηκαν στις επαρχίες Ιντλίμπ, Χάμα και Χαλέπι εναντίον στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο οι αεροπορικές επιδρομές φαίνεται τουλάχιστον εν μέρει να επικεντρώθηκαν σε περιοχές που είχαν πληγεί νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα από τους Ρώσους και στις οποίες το Ισλαμικό Κράτος έχει μικρή ή καθόλου παρουσία.

Μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi-34, Sukhoi-24M και Sukhoi-25 πραγματοποίησαν 18 εξόδους, πλήττοντας μία θέση διοίκησης και ένα κέντρο επικοινωνιών στην επαρχία Χαλέπι, καθώς και ένα υπαίθριο στρατόπεδο των μαχητών στην Ιντλίμπ, ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.
Επίσης καταστράφηκε πλήρως ένα κέντρο διοίκησης στην επαρχία Χάμα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι εξεγερμένοι που δρουν στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χάμα ανήκουν κυρίως σε οργανώσεις ανταρτών που μάχονται για την ανατροπή του πρόεδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Αυτές οι οργανώσεις έχουν επίσης μια βάση στην επαρχία Χαλέπι, όπου επιχειρεί επίσης το Ισλαμικό Κράτος.
Σε μία ξεχωριστή εξέλιξη, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως τουλάχιστον 12 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν χθες σε ρωσική αεροπορική επιδρομή στην επαρχία Ράκα.

Sputniknews/ΑΠΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ