Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΑ : 34.000 οι νεκροί από την αρχή της κρίσης

19.10.2012 | 00:26
Η βία σε ολόκληρη την επικράτεια της Συρίας έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 34.000 ανθρώπους τους τελευταίους 19 μήνες και στην πλειονότητά τους τα θύματα ήταν πολίτες, αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε νεώτερο απολογισμό του για την εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ η οποία άρχισε στα μέσα του Μαρτίου του 2011.
Χαρακτηριστική ένδειξη της κλιμάκωσης της βίας είναι ότι τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στις τελευταίες πέντε ημέρες, όπως διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση αυτή η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και συλλέγει πληροφορίες χάρη σε ένα εκτεταμένο δίκτυο ακτιβιστών, νομικών και γιατρών στο πεδίο.
«Τουλάχιστον 24.270 πολίτες (ένοπλοι και μη), 8.510 στρατιώτες και 1.261 λιποτάκτες έχουν σκοτωθεί στα επεισόδια βίας στη Συρία», από τα μέσα Μαρτίου του 2011 ως την 18η Οκτωβρίου 2012, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, πρόεδρος της ΜΚΟ.
Η πιο αιματηρή ημέρα των συγκρούσεων ως σήμερα υπήρξε η 26η Σεπτεμβρίου με 306 επιβεβαιωμένους θανάτους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσμετρά ως πολίτες και εκείνους που έχουν πάρει τα όπλα εναντίον της κυβέρνησης Άσαντ.
Ωστόσο οι απολογισμοί του δεν συμπεριλαμβάνουν τα πολυάριθμα θύματα που δεν έχουν αναγνωριστεί, ούτε τους χιλιάδες αγνοούμενους, κυρίως όσους συνελήφθησαν από παραστρατιωτικούς που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, τους λεγόμενους Σαμπίχα.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο ο πραγματικός απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να είναι ακόμα πιο βαρύς, αφού το καθεστώς και οι αντάρτες δεν αποκαλύπτουν τους πραγματικούς αριθμούς των απωλειών στις τάξεις τους. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ