Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΑ: Ο Πούιτν απαντά για το ενδεχόμενο χερσαίων επιχειρήσεων

11.10.2015 | 17:18
Το σφυροκόπημα κατά του Ισλαμικού Κράτους θα συνεχιστεί αλλά ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέκλεισε κατηγορηματικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο να εμπλακεί η Ρωσία σε χερσαίες επιχειρήσεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1, τόνισε ότι «αυτό δεν το συζητάμε. Ό,τι κι αν συμβεί δεν πρόκειται να το κάνουμε και οι Σύροι φίλοι μας το γνωρίζουν», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν θέλει να εμπλακεί σε έναν διαδογματικό πόλεμο στη Συρία μεταξύ σιιτών και σουνιτών.

Ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε επίσης ότι η Μόσχα είχε ενημερώσει για τα σχέδιά της τους Δυτικούς εταίρους της και τις ΗΠΑ, καθώς και χώρες της Μέσης Ανατολής. «Κάποιοι λένε ότι το κάναμε πολύ αργά όμως θέλω να σας επιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι κανείς ποτέ δεν προειδοποιεί εμάς ότι σχεδιάζει επιχειρήσεις τέτοιου είδους», επισήμανε.

Ο κ. Πούτιν πρόσθεσε ότι η Ρωσία ενημέρωσε τους εταίρους της γιατί ήθελε να δείξει ότι είναι ανοιχτή σε συνεργασίες.
Όπως σημείωσε, η χώρα του δεν έχει πρόθεση να ανασυστήσει την αυτοκρατορία και μοναδικός σκοπός της είναι να προστατεύσει την ανεξαρτησία και την εθνική της κυριαρχία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ