Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε περιοχή - κλειδί

14.08.2014 | 14:05
Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν σχεδόν ολόκληρη μια περιοχή-κλειδί πολύ κοντά στη Δαμασκό έπειτα από μάχες που διήρκεσαν μήνες, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Οι ένοπλες δυνάμεις ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Μλέιχα, αν και οι μάχες συνεχίζονται ακόμη», διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Μια πηγή των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας δήλωσε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο στρατός «συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη Μλέιχα καταφέρνοντας ποιοτικές προόδους». Οι στρατιώτες έχουν σκοτώσει «έναν μεγάλο αριθμό τρομοκρατών και καταδιώκουν άλλους στη δασική περιοχή στα βόρεια», είπε η πηγή αυτή.

Η Μλέιχα, 10 χλμ. νοτιοανατολικά από την καρδιά της Δαμασκού, είναι ένα από τα προπύργια των ανταρτών που οι δυνάμεις του καθεστώτος, με την υποστήριξη μαχητών της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, επιδίωκαν να ανακαταλάβουν από τον Απρίλιο.
Εδώ και πάνω από έναν χρόνο η πόλη, εγκαταλελειμμένη από τους κατοίκους της, βρισκόταν υπό πολιορκία και διαρκείς βομβαρδισμούς από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ο επικεφαλής της συριακής πολεμικής αεροπορίας, ο πτέραρχος Χουσέιν Ιζάα, σκοτώθηκε τον Μάιο σε αυτή την περιοχή.

Η Μλέιχα θεωρείται μια τοποθεσία στρατηγικής σημασίας, καθώς αποτελεί ένα σημείο που εξασφαλίζει πρόσβαση στην ανατολική Γούτα, μια κατάφυτη περιοχή την οποία ελέγχουν οι αντάρτες. «Η ανακατάληψή της θα επισπεύσει την εξολόθρευση των θυλάκων των τρομοκρατών που απομένουν στην ανατολική Γούτα», είπε μια πηγή των συριακών ενόπλων δυνάμεων, διευκρινίζοντας πως η περιοχή είναι γεμάτη υπόγειες στοές.
«Η ανακατάληψη της Μλέιχα θα επιτρέψει στο καθεστώς να προστατεύσει ορισμένες περιοχές από τις ρουκέτες τις οποίες εκτοξεύουν οι αντάρτες», επισήμανε εξάλλου ο Άμπντελ Ραχμάν και τόνισε πως αποτελεί «τη θύρα εισόδου για την Ανατολική Γούτα».
Οι κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν να ελέγχουν την Δαμασκό, ενώ οι αντάρτες διατηρούν θέσεις γύρω από την πόλη και προβαίνουν συχνά σε βομβαρδισμούς της πρωτεύουσας, κυρίως με όλμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία - ΧΑΡΤΗΣ

Τζιχαντιστές σκορπούν το φόβο στα Βαλκάνια!

Φωτο - σοκ: 7χρονος Αυστραλός κρατάει το κεφάλι σύρου στρατιώτη


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ