Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19.06.2013 | 13:40

Συρία: Οι αντάρτες ανέλαβαν την ευθύνη για το θάνατο 4 σιιτών

Στα σύνορα με τον Λίβανο μια ομάδα ανταρτών της Συρίας ανέλαβε με ένα βίντεο την ευθύνη για τους θανάτους τεσσάρων σιιτών.

Μια ομάδα ανταρτών της Συρίας ανέλαβε με ένα βίντεο την ευθύνη για τους θανάτους τεσσάρων σιιτών στο Λίβανο αυτήν την εβδομάδα καθώς ο συριακός εμφύλιος πόλεμος εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στη μικρότερη γειτονική χώρα που παραμένει θρησκευτικά διχασμένη.

Στο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από μια ομάδα η οποία αυτοαποκαλείται "Συριακή Μονάδα Μουτζαχεντίν", ένας αντάρτης δηλώνει ότι η μονάδα του σκότωσε τέσσερις άνδρες καθώς αυτοί προσπαθούσαν να εισέλθουν στο έδαφος της Συρίας.

Πρόσθεσε ότι ήταν μέλη της Χεζμπολάχ, της λιβανικής σιιτικής ένοπλης ομάδας η οποία συνδράμει ενεργά τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος πολεμά εναντίον ανταρτών που είναι στην πλειονότητά τους σουνίτες.

Σε άλλο βίντεο το οποίο αναρτήθηκε από την ίδια οργάνωση, απεικονίζονται οι ταυτότητες των τεσσάρων ανδρών, δύο επιθετικά τουφέκια και δυο πιστόλια που οι Σύροι αντάρτες λένε ότι μετέφεραν οι άνδρες.

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει αναζωπυρώσει την ένταση στην Κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, κοντά στα σύνορα, όπου σουνίτες που υποστηρίζουν τους Σύρους αντάρτες ζουν κοντά σε κοινότητες σιιτών που υποστηρίζουν τον Άσαντ. Ορισμένοι σουνίτες από το Λίβανο πολεμούν στο πλάι των ανταρτών στη Συρία.

Η σύρραξη που έχει ξεσπάσει μετά την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων που είχαν αρχίσει το 2011 έχει στοιχίσει, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τη ζωή σε τουλάχιστον 93.000 ανθρώπους, ενώ πάνω από 1,6 εκατ. πρόσφυγες έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες.

Νωρίτερα σήμερα, μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε κοντά σε ένα στρατόπεδο στην πόλη Λαττάκεια, όπου βρίσκεται ένα σημαντικό λιμάνι, ανέφεραν οργανώσεις της αντιπολίτευσης και κρατικά μέσα ενημέρωσης, όμως τα αίτια της έκρηξης παραμένουν ασαφή. Κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση, τραυματίστηκαν και ορισμένοι εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η έκρηξη που σημειώθηκε ήταν τόσο ισχυρή που ταρακούνησε κτίρια στην πόλη, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Συρία: Έκρηξη σε στρατιωτική τοποθεσία


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ