Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Όλο και πιο εύθραυστη η εκεχειρία - Ένδεκα άμαχοι νεκροί στο Χαλέπι

17.04.2016 | 13:21
 Η βόρεια επαρχία του Χαλεπιού, τμήματα της οποίας ελέγχονται από τον στρατό, τους αντάρτες, τους τζιχαντιστές και τους Κούρδους, γνωρίζει εδώ και μια εβδομάδα κλιμάκωση της βίας με συγκρούσεις στις οποίες μετέχουν σχεδόν όλοι οι εμπόλεμοι.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν κατά τον βομβαρδισμό χθες το βράδυ από τη συριακή αεροπορία μιας συνοικίας των ανταρτών στο ανατολικό Χαλέπι.
Οι αντάρτες απάντησαν εκτοξεύοντας ρουκέτες εναντίον συνοικιών στο δυτικό Χαλέπι που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι και να τραυματισθούν 10, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της μκο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, "υπάρχει μια εμφανής κλιμάκωση και πρόκειται για το πιο βίαιο επεισόδιο που έχει σημειωθεί στο Χαλέπι και την επαρχία του" μετά τη σύναψη της συμφωνίας για την κατάπαυση των εχθροπραξιών που επιβλήθηκε από τη Μόσχα και την Ουάσινγκτον. "Η κλιμάκωση αυτή απειλεί άμεσα την κατάπαυση του πυρός", σύμφωνα με τον ίδιο.
"Το Χαλέπι είναι το κλειδί του πολέμου και της ειρήνης στη Συρία, κάθε πλευρά που εμπλέκεται στο πόλεμο ενδιαφέρεται για το Χαλέπι", υπενθυμίζει ο Ραχμάν.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κέρδισαν έδαφος χθες στις βόρειες περιοχές της επαρχίας σε βάρος τόσο του καθεστώτος όσο και των ανταρτών, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Οι τζιχαντιστικές οργανώσεις, όπως το Ισλαμικό Κράτος ή το Μέτωπο Αλ-Νόσρα (ο συριακός κλάδος της Αλ-Κάιντα), έχουν αποκλεισθεί από την εκεχειρία που επέτρεψε να περιοριστούν από τα τέλη Φεβρουαρίου οι μάχες ανάμεσα στις τζιχαντιστικές δυνάμεις και τη μη τζιχαντιστική ένοπλη αντιπολίτευση.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ