Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Πέντε Καναδοί τζιχαντιστές νεκροί

15.01.2015 | 10:09
Πέντε Καναδοί τζιχαντιστές μεταξύ των οποίων και ο διαβόητος Τζον Μακουάιρ (φωτογραφία), σκοτώθηκαν στις μάχες στη Συρία μαζί με άλλους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σύμφωνα με αναφορές καναδικών μέσων ενημέρωσης. Ο Τζον Μακουάιρ πρώην φοιτητής στο πανεπιστήμιο της Οτάβα, ο οποίος αποκαλούσε τον εαυτό του «Αμπού Ανουάρ αλ-Κανάντι», είχε ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία περίπου πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τις αναφορές των καναδικών μέσων ενημέρωσης ο 23χρονος Μακουάιρ σκοτώθηκε κοντά στην κουρδική πόλη του Κομπάνι. Σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου ο Μακουάιρ καλούσε τους Καναδούς Μουσουλμάνους να ενταχθούν στις τάξεις του τζιχάντ ή να κάνουν μεμονωμένες ένοπλες ενέργειες στον Καναδά και «να ακολουθήσουν το παράδειγμα του αδελφού Αχμάντ Κουτούρ». Αναφερόταν στον ισλαμιστή που αποκαλούσε τον εαυτό του «Αχμάντ» και ο οποίος στις 20 Οκτωβρίου του 2014 είχε σκοτώσει ένα καναδό στρατιώτη στο Κεμπέκ, δύο ημέρες πριν από την επίθεση ενός άλλου ισλαμιστή στο καναδικό κοινοβούλιο στην Οτάβα.

Επιπλέον στη Συρία τον τελευταίο καιρό κατά τη διάρκεια συγκρούσεων έχουν σκοτωθεί άλλοι τέσσερις Καναδοί όλοι μέλη μια οικογένειας σομαλικής καταγωγής. Ο Αχμέντ Χίρσι πατέρας ενός 20χρονου τζιχαντιστή δήλωσε στην καναδική τηλεόραση ότι ο γιος του Μαχάντ και δύο από τα ξαδέρφια του έχουν σκοτωθεί στη Συρία. Ο σομαλικής καταγωγής Καναδός ανέφερε ότι ακόμη ένα άλλο μέλος της οικογένειάς του έχει επίσης σκοτωθεί στη Συρία.

Σύμφωνα με άλλο συγγενικό πρόσωπο των καναδών τζιχαντιστών που επιβεβαίωσε το θάνατό τους χωρίς να δώσει ούτε τις συνθήκες ούτε τον τόπο που σκοτώθηκαν, τα δυο από τα ξαδέλφια δεν είχαν μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσουν αλλά πήγαν στην Αίγυπτο για να μελετήσουν το Ισλάμ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ