OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Διώξαμε την πρέσβη της Συρίας από την Αθήνα!

13/12/2012 - 00:25
Share on FacebookShare on Twitter
Η Αθήνα ζήτησε από την Πρέσβη της Συρίας στην Ελλάδα καθώς και δυο διπλωματικούς υπαλλήλους να εγκαταλείψουν την χώρα, ανακοίνωσε από το Μαρόκο ο Υπουργός Εξωτερικών κ Δημ. Αβραμόπουλος, οποίος είχε μεταβεί εκεί για να πάρει μέρος στην 4η Συνάντηση της Ομάδας  «Φίλοι της Συρίας».Η μεγάλη είδηση πάντως από εκεί είναι ότι οι υπουργοί που συναντήθηκαν εκεί την Τετάρτη αναγνώρισαν  τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης της Συρίας ως τον νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Συρίας, μετέδωσε το  Μαροκινό Πρακτορείο Ειδήσεων MAP.
Η ομάδα, που  συναντήθηκε στη μαροκινή πόλη του Μαρακές, κάλεσε τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ να παραιτηθεί και τον προειδοποίησε κατά της χρήσης χημικών όπλων.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσουν την συνασπισμό- ενέργεια που επέστησε την έντονη αντίδραση της Μόσχας, η οποία δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δείχνει  να επιδιώκει σε μια στρατιωτική νίκη του συνασπισμού.Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να αναγνωρίσει επισήμως τη συριακή αντιπολίτευση του συνασπισμού των  ανταρτών που αγωνίζονται για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ ως το μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Συρίας.Περιέγραψε δε την κίνηση ως ένα «μεγάλο βήμα».

Σε μια περίληψη της συνέντευξης που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του το ABC News  ανέφερε  ότι η κίνηση δεν περιλαμβάνει απόφαση να παρέχουν όπλα στους αντάρτες της Συρίας, αλλά ότι άνοιξε την πόρτα σε αυτό το ενδεχόμενο στο μέλλον.

Η Εθνική Συμμαχία της Συρίας Επανάστασης και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης (SNCROF) ιδρύθηκε στις 11 Νοεμβρίου στη Ντόχα, Κατάρ και είχε ανακηρυχθεί ως ο νόμιμος εκπρόσωπος του λαού της Συρίας. Τη νομιμότητά της έκτοτε έχει αναγνωριστεί από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες χώρες.

Πάντως ο κ.Αβραμόπουλος τόνισε από το Μαρόκο ότι η Ελλάδα είναι κατά της στρατιωτικής λύσης που θα είναι καταστροφική  και από ανθρωπιστικής πλευράς  και τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση με ειρηνικό τρόπο. Αναφέρθηκε ακόμα στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται η ελληνο-ορθόδοξη κοινότητα της Συρίας. Την πρέσβη της Συρίας καλεσε και την ενημέρωση για την ελληνική θέση ο Γεν. Γραμματέας του ΥΠΕΞ κ. Β. Κασκαρέλης. Αποτελεί δε πολιτική θέση για όα συμβαίνουν στην χώρα αυτή κατά των πολιτών της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ από πειράματα με χημικά όπλα!

Σε κρίσιμη φάση ο εμφύλιος της Συρίας

Ρωσία: Μας εκπλήσσει η στάση των ΗΠΑ για τη Συρία
 

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΑΠΕΛΑΣΗΠΡΕΣΒΗΣΣΥΡΙΑ

Related Posts

Κατζ
ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα Κατζ στην Τουρκία από την Αθήνα: «Όποιος ονειρεύεται αυτοκρατορίες, θα βρει μπροστά του Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο»

20/01/2026 - 15:21
Δένδιας - Κατζ
ΥΕΘΑ

Δένδιας και Κατζ συζήτησαν για τις «στρατηγικές αμυντικές σχέσεις» Ελλάδας – Ισραήλ

20/01/2026 - 14:33
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Υποδέχεται τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ – Στο προσκήνιο PULS και αντιαεροπορικός «θόλος»

19/01/2026 - 14:05

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1830 με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος

Ο Τραμπ «παίρνει πίσω» τις απειλές για τους δασμούς σε ευρωπαϊκές χώρες για τη Γροιλανδία – «Είμαστε κοντά σε συμφωνία»

Ουκρανία: «Στο έλεος» του ψύχους το Κίεβο – Σχεδόν το 60% της πόλης χωρίς ρεύμα

«Συμβούλιο Ειρήνης» Τραμπ: Η Γερμανία δεν θα ενταχθεί «στην τρέχουσα μορφή του» – «Ναι» από μουσουλμανικές χώρες

Συρία: Η CENTCOM αναλαμβάνει την μεταφορά των τζιχαντιστών από τη φυλακή που κατέλαβε η Δαμασκός από τους Κούρδους

Γροιλανδία: Η Δανία έστειλε την πιο επίλεκτη μονάδα του στρατού της – Και γαλλική φρεγάτα στα ανοιχτά του νησιού

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν θα ενσωματώσουν τα ενεργειακά τους συστήματα στην «Διαδρομή του Τραμπ» στο νότιο Καύκασο

Συρία: 7 στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη σε εργαστήριο πυρομαχικών – Οι SDF διαψεύδουν την εμπλοκή τους

Top News

Ντόναλντ Τραμπ: Το σχέδιο με την Ευρώπη για τη Γροιλανδία περιλαμβάνει τον «χρυσό θόλο» και πρόσβαση στον ορυκτό πλούτο

Μαριάννα Τουμασάτου: Παρά τον σεβασμό στη Μαρία Καρυστιανού, δεν μπορώ να δεχτώ τις δηλώσεις για τις αμβλώσεις στο ελάχιστο

Χάρης Ρώμας: Υπάρχει και ο έρωτας στη ζωή μου, ποτέ δεν τον άφησα, δεν ήμουν μόνο δουλειά

Δημοσκόπηση Pulse: 16,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ - Πρώτο από τα υπό ίδρυση κόμματα αυτό της Μαρίας Καρυστιανού

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert