Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άσκηση για την υποδοχή 20.000 προσφύγων από τη Συρία.Κρήτη-Ρόδος τα σημεία υποδοχής

16.10.2012 | 17:18
Η προγραμματισμένη εδώ και εβδομάδες- σε σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό -άσκηση για την ''υποδοχή'' 20000 Σύρων προσφύγων πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Υπουργείο Δημόσιας Ταξης και Προστασίας του Πολίτη.
Η άσκηση εντάσσεται στην ενεργοποίηση τηγς αποστολής ''Ιώνη''  και ακολουθεί  ένα ευρύτερο διεθνή σχεδιασμό  για την περιοχή ενόψει - προφανώς -  αναμενόμενων εξελίξεων στην περιοχή της Συρίας.

Η ''Ιώνη''  φιλοδοξεί να είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Παρουσιάστηκε πρόσφατα στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και πήρε το πράσινο φως από το Μαξίμου, και τα θεμέλια του μπήκαν την ίδια μέρα σε σύσκεψη στο Πεντάγωνο με την συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών. Στη συνέχεια συστάθηκε μια ειδική ομάδα εργασίας που αποτελείται από στελέχη των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Αμυνας και Ναυτιλίας.,
Η άσκηση για το σχέδιο «Ιώνη» προβλέπει την εντός 48ώρου τοποθέτηση σκηνών για 20.000 άτομα με τα των συναφών υποστηρικτικών υποδομών  σε χώρους που έχουν ήδη επιλεγεί από την αρμόδια επιτροπή.

'Οπως έχει αποκαλύψει το OnAlert  έχουν ήδη επιλεγεί η Ρόδος και η Κρήτη - ίσως κάποιοι λίγοι πρόσφυγες πάνε και σε κοντινά νησιά. Το σχέδιο Ιωνη δεν αφορά άτακτη αφιξη λαθρομεταναστών αλλά ελεγχόμενη ροή πολιτικών προσφύγων - με διαβατήρια, καταγραφή, έλεγχο κλπ και στρατωνισμό σε προσδιορισμένους χώρους. Αυτή τη στιγμή ο αριθμός τους στη γείτονα χώρα ξεπέρασε  τους 100.000, ενώ η Αγκυρα έχει θέσει ως ανώτερο αριθμό που μπορεί να διαχειριστεί τους 130.000. Κατά ορισμένες πληροφορίες  ο γενικός διεθνής σχεδιασμός περιλαμβανει και την Κύπρο η οποία όμως έχει διαμυνήσει ότι δεν μπορεί να υποδεχθεί ούτε πάρα πολλούς ούτε για μεγάλο διάστημα. Η Ελλάδα είναι σε συντονισμό με την Κύπρο για την ροή τωνπροσφ'υγων.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ