Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Σφοδρές μάχες - μια οικογένεια ξεκληρίστηκε

02.04.2013 | 13:37
Σφοδρές μάχες μεταξύ ανταρτών και συριακού στρατού σημειώθηκαν το πρωί σε δύο συνοικίες βόρεια και ανατολικά της περιφέρειας της Δαμασκού, την ώρα που μια οικογένεια ξεκληριζόταν όταν η συριακή αεροπορία σφυροκοπούσε την επαρχία της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Μάχες ξέσπασαν στη συνοικία Μπαρζέ στη βόρεια Δαμασκό. Πέντε πολίτες τραυματίστηκαν από οβίδες, από τις οποίες προκλήθηκαν και υλικές ζημιές", αναφέρει το Παρατηρητήριο.

"Συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης στην περιφέρεια της ανατολικής συνοικίας Τζομπάρ, από την πλευρά της πλατείας των Αββασιδών", μιας από τις μεγαλύτερες πλατείες της πρωτεύουσας.

Ο στρατός απωθεί αρκετές εβδομάδες τώρα με βομβαρδισμούς τις επιθέσεις των ανταρτών που προσπαθούν να εισέλθουν στο κέντρο της Δαμασκού, στην καρδιά του καθεστώτος, από φυλάκια ανταρτών στις συνοικίες και τα προάστια της περιφέρειας της πρωτεύουσας.

Τρείς άνδρες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 πολίτες τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς στο μεγάλο προάστιο Χατζάρ-αλ Ασουάντ της νότιας Δαμασκού.

Στην επαρχία της Δαμασκού, προπύργιο των ανταρτών που πολεμούν τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, ένα αγοράκι τριών ετών, η πεντάχρονη αδελφή του, η μητέρα τους και η γιαγιά τους σκοτώθηκαν νωρίς το πρωί σε βομβαρδισμούς του συριακού στρατού στην περιοχή Μκαϊλγιαμπέ.

Τη Δευτέρα τα βίαια επεισόδια προκάλεσαν το θάνατο 150 ανθρώπων --69 πολιτών, 44 ανταρτών και 37 στρατιωτών--σύμφωνα με απολογισμό του Παρατηρητηρίου.

Με τουλάχιστον 6.000 νεκρούς, ο Μάρτιος ήταν ο πλέον αιματηρός μήνας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Το Παρατηρητήριο που εδρεύει στη Βρετανία στηρίζεται σε ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών σε πολιτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία σε όλη τη Συρία και τονίζει ότι η ταυτότητα των νεκρών τεκμηριώνεται επισταμένως.

Στους απολογισμούς του Παρατηρητηρίου δεν περιλαμβάνονται οι χιλιάδες άνθρωποι που χάνονται ενώ τελούν υπό κράτηση, ούτε η πλειονότητα των νεκρών στις τάξεις των "σαμπίχας", των φιλοκαθεστωτικών πολιτοφυλάκων.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ