Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒΙΝΤΕΟ.Συρία:70% των νεκρών ειναι στρατιώτες.

12.10.2012 | 14:04
 Οι σύροι αντάρτες σκότωσαν σήμερα 14 στρατιώτες κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν σε φυλάκιο της νότιας Συρίας, την επομένη μιας μαύρης ημέρας όπου ο στρατός έχασε 92 άνδρες του, κυρίως στο βορρά.
Με μέσο όρο 20 νεκρούς καθημερινά, ο συριακός στρατός αριθμεί σχεδόν 10.000 στρατιώτες νεκρούς από την έναρξη της εξέγερσης το Μάρτιο του 2011 και τουλάχιστον τον ίδιο αριθμό τραυματιών, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή. Τον Αύγουστο η ίδια πηγή είχε κάνει λόγο για 8.000 νεκρούς στις τάξεις του στρατού.

Χθες Πέμπτη οι πιστές δυνάμεις στο καθεστώς Ασαντ είχαν τις βαρύτερες απώλειες από την έναρξη της σύγκρουσης, με 92 στρατιώτες νεκρούς εκ των οποίων οι 39 στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, όπου σφοδρές μάχες μαίνονται τις τελευταίες τρεις ημέρες.

"Τουλάχιστον το 70% των νεκρών είναι στρατιώτες. Αυτό δείχνει τη σφοδρότητα των μαχών", σχολίασε χθες ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου.

Σήμερα αντάρτες πραγματοποίησαν επίθεση στη Χίρμπα της νότιας επαρχίας Ντεράα κατά την οποία 14 στρατιώτες και έξι αντάρτες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει στιγμιότυπα απο τις πρόσφατες συγκρούσεις ανάμεσα στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και των δυνάμεων Άσσαντ.  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ