Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Ο συριακός στρατός καταλαμβάνει στρατηγική πόλη - ΧΑΡΤΗΣ

26.01.2016 | 11:17
 Ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο μιας στρατηγικής πόλης από τους ισλαμιστές χθες στη νότια επαρχία της Ντέρα μετά από μεγάλη μάχη, εξασφαλίζοντας την οδό ανεφοδιασμού από την πρωτεύουσα στο νότο, σύμφωνα με ένα παρατηρητήριο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είπε ότι η μάχη τώρα έχει επικεντρωθεί έξω από τα δυτικά τμήματα της πόλης Σέιχ Μάσκιν, η οποία συνδέει τα κυβερνεία της Σουγουαίντα, Κουνέιτρα και Δαμασκού με το νότιο τμήμα της χώρας, καθώς και την ανατολική και δυτική Ντέρα."Η πόλη είναι πολύ σημαντική και για τις δύο πλευρές. Και οι δύο έχουν πολεμήσει σκληρά. Τώρα, με την κατάληψη της, η κυβέρνηση έχει αποκόψει τις επαφές των επαναστατών μεταξύ ανατολικής και δυτικής Ντέρα"
, είπε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία και καταγράφει τη βία στη χώρα μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου τοπικών πηγών. "Η καταστροφή στη πόλη είναι τεράστια", πρόσθεσε.
Ο στρατός εξαπέλυσε την επίθεσή του στο Σέιχ Μάσκιν στο τέλος του Δεκεμβρίου και υποστηρίχθηκε από δεκάδες εναέριες επιθέσεις από ρωσικά και συριακά μαχητικά αεροπλάνα.

Η νότια Συρία είναι το τελευταίο μεγάλο οχυρό των αντικαθεστωτικών, οι οποίοι έχουν αποδυναμωθεί αλλού από την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανατολικά και βόρεια, καθώς και από το Μέτωπο Αλ Νόσρα, πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη Συρία, στα βορειοδυτικά.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ