Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΑ: "Θα ισοπεδώσουν όλη την Παλμύρα οι τζιχαντιστές"! Αναμένεται επίθεση Ρώσων

05.10.2015 | 09:21
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν την αρχαία Αψίδα του Θριάμβου της Ρωμαϊκής εποχής στην πόλη της Παλμύρας στην κεντρική Συρία ,δήλωσε ο γενικός διευθυντής για τις αρχαιότητες και τα μουσεία της Συρίας .

Η αρχαία πόλη της Συρίας της Παλμύρας περιλαμβάνεται στον κατάλογο της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO για τους μοναδικούς της ναούς και τα αρχαία ερείπια .

" Σύμφωνα με πηγές , οι μαχητές της ISIL κατέστρεψαν την Αψίδα του Θριάμβου στο ιστορικό τμήμα της Παλμύρας . Αυτή η τραγωδία ήταν αναμενόμενη μετά την ανατίναξη δύο ναών της Bel και της Baalshamin , καθώς και αρχαίων τάφων από τους τρομοκράτες , " είπε ο Maamoun Abdulkarim .

Σύμφωνα με τον Abdulkarim , οι μάρτυρες είδαν τους ισλαμιστές να τοποθετούν στην αψίδα μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών . Υπογράμμισε ότι η καταστροφή της Αψίδα του Θριάμβου " είναι μια πολύ μεγάλη απώλεια για την ιστορία . "

« Αυτό που παρατηρούμε σήμερα μια είναι ένα ανησυχητικό σενάριο , σύμφωνα με το οποίο η πόλη της Παλμύρας θα ισοπεδωθεί , " δήλωσε Abdulkarim .
Ο επικεφαλής αρχαιοτήτων της Συρίας τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ελπίδα για τη σωτηρία της Παλμύρα , αν ο συριακός στρατός απελευθέρωνε την πόλη με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας , που ξεκίνησε πρόσφατα τη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών εναντίον της IS στη Συρία , κατόπιν αιτήματος του προέδρου Bashar Assad.

Οι μαχητές ISIL διεξάγουν επιθέσεις εναντίον θρησκευτικών προσκυνημάτων και εκτελούνται μειονότητες στο Ιράκ και τη Συρία , όπου η εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση έχει καταλάβει ένα σημαντικό μέρος του εδάφους και ανακηρύχτηκε χαλιφάτο .
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ