Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Τον πλήρη έλεγχο της συνοικίας Χαλντιγέ ανέκτησε ο στρατός

29.07.2013 | 13:04
Τον πλήρη έλεγχο της στρατηγικής σημασίας συνοικίας Χαλντιγέ στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, η οποία βρισκόταν στα χέρια των ανταρτών, ανέκτησε σήμερα ο συριακός στρατός, ένα μήνα μετά τη πραγματοποίηση μιας ευρείας κλίμακας επιχείρησης εναντίον της περιοχής αυτής, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

"Οι ένοπλες δυνάμεις αποκατέστησαν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη συνοικία Χαλντιγέ", μια από τις σημαντικότερες της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας", τόνισε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της κατάληψης από το στρατό της συνοικίας αυτής προηγήθηκαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό και τους αντάρτες.

"Οι μάχες αυτές ήσαν οι σφοδρότερες από την έναρξη της επίθεσης στη συνοικία αυτή", τόνισε η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Χαλντιγέ έγινε ένα από τα σύμβολα της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ. Η κατάληψή της σημαίνει πως έχουν απομείνει μερικές μόνο ζώνες υπό τον έλεγχο των ανταρτών, κυρίως στην παλιά πόλη, πριν από την ολοκληρωτική πτώση της Χομς στα χέρια του στρατού.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε σήμερα δυο επιδρομές στη συνοικία Μπαμπ Χουντ, νοτίως της Χαλντιγέ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ