Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13.11.2012 | 13:35

Συρία: Τουλάχιστον 17 νεκροί, μία ημέρα μετά το νέο λουτρό αίματος

Νέες φονικές μάχες ανάμεσα σε αντάρτες και στρατιώτες μαίνονταν σήμερα κοντά στην Δαμασκό και στη Ρας αλ Άιν, όπου οι αντάρτες κατέλαβαν πρόσφατα ένα φυλάκιο στα σύνορα με την Τουρκία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Νέες φονικές μάχες ανάμεσα σε αντάρτες και στρατιώτες μαίνονταν σήμερα κοντά στην Δαμασκό και στη Ρας αλ Άιν, όπου οι αντάρτες κατέλαβαν πρόσφατα ένα φυλάκιο στα σύνορα με την Τουρκία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τουλάχιστον 10 στρατιώτες και ένας αντάρτης σκοτώθηκαν στις μάχες στο χωριό Χάρμπου, στην ανατολική Γούτα, επαρχία η οποία γειτονεύει με την Δαμασκό, όπως κατέγραψε το Παρατηρητήριο, που διευκρίνισε ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν αφού οι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση σε δημόσια κτίρια.

Στην Νταράγια, 7 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, ένας αντάρτης σκοτώθηκε από άνδρες των τακτικών δυνάμεων όταν αντικαθεστωτικοί μαχητές εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον οδοφραγμάτων του στρατού και ο στρατός απάντησε με ένα σφυροκόπημα του πυροβολικού, ανέφερε η ίδια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών σε όλη τη χώρα.

Στην ίδια την Δαμασκό, τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες, περιλαμβανομένων τριών στην Τανταμόν, μια συνοικία στα νότια της πρωτεύουσας η οποία βομβαρδίζεται από το πυροβολικό, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σημαντικές ενισχύσεις του στρατού φτάνουν στην Τανταμόν. Οι στρατιώτες κάνουν έρευνες και συλλήψεις στη συνοικία κοντά στην Μιντάν, κατά το Συριακό Παρατηρητήριο, που έκανε λόγο για μεγάλη ανάπτυξη και δυνάμεων των υπηρεσιών ασφαλείας στον τομέα αυτό.

Στη Ρας αλ Άιν, μια πόλη όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι, στα σύνορα, στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, η αεροπορία βομβάρδισε θέσεις των ανταρτών ενώ ταυτόχρονα υπήρξαν σφοδρά πυρά του πυροβολικού, ανέφερε η ίδια ΜΚΟ, διευκρινίζοντας πως ένας διοικητής των ανταρτών έχασε τη ζωή του στις συγκρούσεις με το στρατό.

Σύμφωνα με τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, ένα δίκτυο αντικαθεστωτικών σε όλη τη Συρία, δεκάδες στρατιωτικά οχήματα συγκεντρώνονταν στην πόλη που οι ένοπλες δυνάμεις επιδιώκουν να ανακτήσουν. Χθες η αεροπορία είχε βομβαρδίσει την Ρας αλ Άιν σκοτώνοντας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 16 ανθρώπους, ανάμεσά τους οκτώ πολίτες και επτά αντάρτες, στην πλειοψηφία τους μαχητές του Ισλαμικού Μετώπου αλ Νούσρα.

Μάχες σημειώνονταν εξάλλου στις επαρχίες Ντεράα, Χομς, Ιντλίμπ και Χαλέπι, αλλά και στην Μπουκάμαλ, στα σύνορα με το Ιράκ.
Ακόμη ισχυρές εκρήξεις, η αιτία των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή ως τώρα, σημειώθηκαν στις πόλεις Χάμα, στην κεντρική Συρία, και Ράκα, στο βορρά, πάντα κατά την ΜΚΟ.

Χθες Δευτέρα, 151 άνθρωποι—61 πολίτες, 53 στρατιώτες και 37 αντάρτες—έχασαν τη ζωή τους στη βία στη Συρία, που μαίνεται από τον Μάρτιο του 2011, όταν είχε ξεσπάσει η λαϊκή εξέγερση που εξελίχθηκε σε ένοπλη σύρραξη με πάνω από 37.000 νεκρούς, κατά το Παρατηρητήριο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ