Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕ προς Τουρκία:"Ρίξτε τους τόνους με τη Συρία"

05.10.2012 | 17:48
«Η Ε.Ε. κάνει έκκληση στην Τουρκία να ρίξει τους τόνους» υπογραμμίζει η διαδικτυακή πύλη euractiv.com η οποία αναφέρει ότι η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. αρμόδια για εξωτερικές σχέσεις Κάθριν Αστον ζήτησε χθες από την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση μετά το επεισόδιο κατά το οποίο τρία παιδιά και δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους σε πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία από συριακά πυρά. Σε αντίποινα, από χθες το πρωί, η Τουρκία έπληξε στόχους εντός του εδάφους της Συρίας.
   Σε χθεσινή της ανακοίνωση η Άστον τόνισε ότι «το επεισόδιο αυτό δείχνει ξεκάθαρα τις τραγικές συνέπειες από την επέκταση της συριακής κρίσης στις γειτονικές χώρες» και κάλεσε τις συριακές αρχές «να βάλουν αμέσως τέλος στη βία» και «να σεβαστούν πλήρως την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των γειτονικών χωρών».
   Το δημοσίευμα αναφέρει στη συνέχεια ότι η τουρκική εθνοσυνέλευση σε χθεσινή της συνεδρίαση μετά από αίτημα της κυβέρνησης έδωσε την έγκρισή της για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση.
   Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε με τη σειρά του ότι η τουρκική στρατιωτική απάντηση στα συριακά πυρά κατά τουρκικού στόχου, ήταν «αναλογική και κατάλληλη», κάλεσε πάντως, για μια «αποκλιμάκωση». 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ