Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΑ: 20 νεκροί στρατιώτες, στα σύνορα με Τουρκία

10.11.2012 | 11:43
Τουλάχιστον είκοσι Σύροι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σήμερα από δύο συνεχόμενες χρονικά εκρήξεις παγιδευμένων με εκρηκτικά αυτοκινήτων, που στόχο είχαν τη λέσχη αξιωματικών σε ένα στρατόπεδο στη νότιο επαρχία Ντεράα, όπως μεταδίδει το αντιπολιτευόμενο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε διάστημα λίγων λεπτών στον κήπο πίσω από τη λέσχη, οπως μετέδωσε το Παρατηρητήριο.Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο και το πρακτορείο Sana, επιβεβαίωσαν την επίθεση, προσθέτοντας ότι προκάλεσε αρκετούς θανάτους και μεγάλες υλικές ζημιές.

Παράλληλα, τα στρατεύματα της συριακής κυβέρνησης και οι αντάρτες έχουν εμπλακεί σήμερα σε σκληρές μάχες κοντά στην τουρκική μεθόριο, αναγκάζοντας ακόμη περισσότερους αμάχους να αναζητήσουν καταφύγιο στην Τουρκία, όπως αναφέρει η ίδια οργάνωση της αντιπολίτευσης.

Σφοδροί κανονιοβολισμοί και αεροπορικές επιδρομές αναφέρονται από την εξεγερμένη πόλη Μάαρετ αλ Νουμάαν, καθώς και σε άλλες περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες στη βόρειο επαρχία Ιντλίμπ.

«Περίπου 20.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν περιοχές κοντά στα συρο-τουρκικά σύνορα», ανακοίνωσε η Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν του Παρατηρητηρίου. Άλλη πηγή των ανταρτών στην περιοχή δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως ο αριθμός των λιποτακτών από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που κατέφυγαν στην Τουρκία έφθασε τους 100 το τελευταίο 24ωρο.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως 26 Σύροι αξιωματικοί, μεταξύ τους και τουλάχιστον δύο στρατηγοί, εισήλθαν στο τουρκικό έδαφος χθες. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ