Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Τρίτη αποστολή βοήθειας σε πολιορκημένες κωμοπόλεις

19.01.2016 | 10:30
 Μια τρίτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας έφτασε στις πολιορκούμενες πόλεις της Συρίας χθες, παρότι ομάδες ενόπλων ανάγκασαν μια ανθρωπιστική ομάδα να αναβάλει την παράδοση υλικού λέγοντας ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για ρυθμίσεις ασφάλειας, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών σε κοινή δήλωση με οργανώσεις βοήθειας.

Ο ΟΗΕ, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) και η Συριακή Αραβική Ερυθρά Ημισέληνος (ΣΑΕΗ) έκαναν παραδόσεις στις κωμοπόλεις Ζαμπαντάνι και Μαντάγια, οι οποίες βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο και είναι περικυκλωμένες από κυβερνητικές δυνάμεις, και στα χωριά Φούα και Καφράγια στην περιφέρεια Ίντλιμπ, τα οποία είναι περικυκλωμένα από αντικυβερνητικές δυνάμεις.

Η πρόσβαση στις κωμοπόλεις όπου σύμφωνα με αναφορές άμαχοι πέθαναν από την πείνα, δόθηκε τον Ιανουάριο ως τμήμα μιας συμφωνίας μετά από διαπραγματεύσεις μεγάλης διάρκεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών και των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Χθες ομάδες των ΟΗΕ, ΔΕΕΣ και ΣΑΕΗ παρέδωσαν καύσιμα στη Μαντάγια, στη Φούα και την Καφράγια, και έφεραν τρόφιμα και φάρμακα στο Ζαμπαντάνι. Αλλά μια από κοινού ομάδα που ήθελε να αξιολογήσει την κατάσταση στην Φούα και την Καφράγια δεν μπόρεσε να μπει στα χωριά αυτά χθες. "Η κοινή ομάδα αναγκάστηκε να αναβάλλει την αποστολή στη Φούα και τημ Καφράγια μετά από λήψη αναφορών από ένοπλες ομάδες ότι χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες ασφάλειας σε περιοχές υπό τον έλεγχό τους", είπαν σε κοινή ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι θα επιμείνουν στις προσπάθειές τους να παραδώσουν τα υλικά.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ