Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Τζιχαντιστές απήγαγαν δεκάδες χριστιανούς

07.08.2015 | 12:10
Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απήγαγαν δεκάδες οικογένειες χριστιανών αφού προηγουμένως κατέλαβαν μία στρατηγικής σημασίας πόλη στην κεντρική επαρχία Χομς της Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο, το οποίο εδρεύει στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 230 άνθρωποι απήχθησαν, περιλαμβανομένων δεκάδων χριστιανών, κάποιοι εκ των οποίων από μία εκκλησία στην πόλη Καριατάιν στη διάρκεια της νύχτας έπειτα από σφοδρές μάχες με τον συριακό στρατό.

Η Καριατάιν βρίσκεται κοντά σε ένα δρόμο, ο οποίος συνδέει την αρχαία πόλη της Παλμύρας με τα βουνά Καλαμούν, κατά μήκος της λιβανο-συριακής μεθορίου.

Το ΙΚ έχει σκοτώσει μέλη θρησκευτικών μειονοτήτων και σουνίτες μουσουλμάνους, οι οποίοι δεν ορκίζονται πίστη στο αυτοανακηρυχθέν "χαλιφάτο" του.

Επίσης, θεωρούν άπιστους τους χριστιανούς.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι τζιχαντιστές απήγαγαν τουλάχιστον 250 ασσύριους χριστιανούς, πολλοί εκ των οποίων παιδιά και γυναίκες, στη διάρκεια επιδρομών σε χωριά της βορειοανατολικής Συρίας σε μία μαζική απαγωγή που συνέπεσε με επίθεση στην ίδια περιοχή των κουρδικών δυνάμεων υποστηριζόμενων από αεροπορικές επιδρομές υπό τις ΗΠΑ.

Η τύχη πολλών από αυτούς τους πολίτες δεν είναι γνωστή, ενώ άγνωστη είναι και η τύχη πολλών ιερέων οι οποίοι αγνοούνται και θεωρείται ότι κρατούνται από τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με χριστιανικές οργανώσεις. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ