Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Τζιχαντιστές κατέλαβαν νοσοκομείο

22.05.2015 | 13:59
Οι τζιχαντιστές της αλ Κάιντα στη Συρία και οι αντάρτες σύμμαχοί τους κατέλαβαν σήμερα ένα νοσοκομείο στην πόλη Τζισρ αλ-Σούγουρ (βορειοδυτική Συρία) όπου είχαν καταφύγει 150 στρατιώτες και οι οικογένειές τους εδώ και σχεδόν έναν μήνα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

"Το Μέτωπο αλ Νόσρα και ισλαμιστές αντάρτες πήραν τον πλήρη έλεγχο του νοσοκομείου του Τζισρ αλ-Σούγουρ. Δεκάδες στρατιώτες διέφυγαν, άλλοι σκοτώθηκαν επί τόπου και έξω από το κτίριο ή συνελήφθησαν", δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του OSDH.
Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είχε δεσμευθεί νωρίτερα αυτό τον μήνα πως θα ανακαταληφθεί το νοσοκομείο προκειμένου να διασωθούν οι πολιορκημένοι "ήρωες".

Στις 25 Απριλίου, η Τζισρ αλ-Σούγουρ έπεσε στα χέρια της αλ Νόσρα, του συριακού σκέλους της αλ Κάιντα, και των ανταρτών συμμάχων της, εκτός από το νοσοκομείο, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πόλης.

Από τότε, οι στρατιώτες, οι οικογένειές τους και γραφειοκράτες του καθεστώτος οχυρώθηκαν εκεί.

Η επαρχία Ιντλίμπ, όπου βρίσκεται η Τζισρ αλ-Σούγουρ, ελέγχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος από τους αντάρτες που αντιτίθενται στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ. Η αλ Κάιντα και μία συμμαχία ανταρτικών οργανώσεων κατέλαβαν επίσης στις 19 Μαΐου τη μεγαλύτερη και τελευταία βάση του συριακού στρατού σε αυτή τη βορειοδυτική επαρχία στα σύνορα με την Τουρκία.

Η φωτογραφία ειναι κατα την διαρκεια μαχων στην πόλη Παλμύρα - Στην φωτογραφια τζιχαντιστές κάτα του Συριακού στρατου


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ