Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ: "Ανεβάζει στροφές" η Ρωσία με συνεχείς αεροπορικές επιδρομές

11.10.2015 | 11:27
Η στρατιωτική μηχανή της Ρωσίας “ανεβάζει στροφές” στη Συρία . Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγο Ίγκορ Κονασένκοφ, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εντατικοποίησαν την αεροπορική τους εκστρατεία κατά το τελευταίο 24ωρο, με 64 αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν 55 στόχους.

Ο Κονασένκοφ ανέφερε πως οι στόχοι που επλήγησαν ελέγχονταν από το Ισλαμικό Κράτος, σημειώνοντας ότι ανήκαν σε «μαχητές» και «τρομοκράτες», ενώ επισήμανε πως ανάμεσα στους στόχους ήταν κέντρα διοίκησης και ελέγχου, αποθήκες οπλισμού, βάσεις εκπαίδευσης σε θέσεις στις επαρχίες Ράκα, Χάμα, Δαμασκό και Χαλέπι.

Ενώ η Ράκα αποτελεί το βασικό προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, στις άλλες τρεις επαρχίες στη δυτική Συρία η οργάνωση είναι πρακτικά αδύναμη. Παρόλα αυτά, την Παρασκευή, άνδρες του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν χωριά στην ίδια επαρχία του Χαλεπίου, εκδιώκοντας αντίπαλες ομάδες ανταρτών σε μάχες που διεξήχθησαν κοντά στο Χαλέπι.

Ο Κονασένκοφ ανέφερε πως οι στόχοι που χτυπήθηκαν κοντά στο Χαλέπι ήταν μια κρυφή βάση με στρατιωτικά οχήματα, η οποία ανέφερε πως δέχτηκε απευθείας χτύπημα από ένα βομβαρδιστικό τύπου Su-24M.

Περισσότερα από δέκα οχήματα καταστράφηκαν, ανάμεσα τους και δύο τεθωρακισμένα και πέντε οχήματα πεζικού, τόνισε σε δηλώσεις που μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Παράλληλα χθες το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε πως ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σειρά αεροπορικών επιθέσεων σε περιοχές της δυτικής Συρίας σήμερα και ένα προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στα βόρεια συγκλονίστηκε από μια τεράστια έκρηξη.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ