Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ο Άσαντ θα χρησιμοποιήσει τα χημικά όπλα του",λέει

20.09.2012 | 12:20
Το “χαρτί” των χημικών όπλων που το καθεστώς Άσαντ φέρεται να έχει στη διάθεσή του θα “παιχτεί” γερά από τους αντικαθεστωτικούς,αλλά και από τη διεθνή κοινότητα η οποία δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο επέμβασης.

Το συριακό καθεστώς σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά του λαού "ως έσχατη λύση", δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα σε βρετανική εφημερίδα ο πρώην επικεφαλής του συριακού χημικού οπλοστασίου.

"Το συζητήσαμε αυτό ως μια έσχατη λύση, αν για παράδειγμα το καθεστώς έχανε τον έλεγχο μιας σημαντικής περιοχής, όπως το Χαλέπι", δήλωσε στους Τάιμς του Λονδίνου ο υποστράτηγος Αντνάν Σίλου, ο οποίος αυτομόλησε από το συριακό στρατό πριν από τρεις μήνες.

Όπως εξήγησε, η συζήτηση αυτή ήταν "η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" οδηγώντας στην αυτομόλησή του.

Ο Σίλου δήλωσε επίσης ότι το συριακό καθεστώς έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει με χημικά όπλα την ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου, Χεζμπολάχ, ενώ και μέλη των ιρανών φρουρών της Επανάστασης έχουν συμμετάσχει σε πολλές συνομιλίες με θέμα τη χρήση χημικών όπλων.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο "αυτόπτες μάρτυρες", έγραψε την Δευτέρα ότι ο συριακός στρατός πραγματοποίησε δοκιμές με χημικά όπλα σε ερευνητικό κέντρο στην βορειοδυτική περιοχή της ερήμου.

Πηγή: REUTERS
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ