Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Δένδια για την αναδιοργάνωση αστυνομίας-πυροσβεστικής

30.11.2012 | 16:57
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια,για τις ανακοινώσεις που έκανε σχετικά με την αναδιοργάνωση αστυνομίας και πυροσβεστικής.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Ο υπουργός μετά τη συναίνεσή του στο πετσόκομα του μισθολογίου των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων και την περαιτέρω εξαθλίωση του προσωπικού,
ανακοίνωσε ότι αστυνομικοί και πυροσβέστες είναι πολλοί και θα εξορθολογήσει την υπάρχουσα κατάσταση με την αναδιοργάνωση των σωμάτων.
Την ίδια στιγμή που λέει ότι οι πυροσβέστες περισσεύουν, τρέχει διαγωνισμός για 725 πυροσβέστες και 50 αξιωματικούς και έχει δεσμευθεί για απορρόφηση των 800 επιλαχόντων πενταετών πυροσβεστών μέσα στο 2012. Αναρωτιόμαστε ποιόν τελικά κοροϊδεύει ο υπουργός;
Η αναδιοργάνωση των σωμάτων ασφαλείας είναι αρκετά σοβαρή υπόθεση για να τη χειριστεί μόνος του ο υπουργός στη θητεία του οποίου κορυφώθηκαν η εγκληματικότητα, η ρατσιστική βία, η δράση παρακρατικών ομάδων, η καταστολή και απάνθρωπη συμπεριφορά αστυνομικών απέναντι σε πολίτες.
Υπενθυμίζουμε στον υπουργό ότι η ασφάλεια του πολίτη και η πολιτική προστασία είναι συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη. Πρέπει να απεξαρτηθεί από την κομματοκρατία και η αναδιοργάνωση των σωμάτων πρέπει να γίνει από διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των σωμάτων, των συνδικαλιστικών φορέων, της επιστημονικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικοί φορείς.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ