Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την παράνομη διέλευση της τουρκικής κορβέτας

04.11.2014 | 17:06
Η τουρκική κορβέτα «Βuyukada», προερχόμενη από τον Kόλπο Ξηρού, εισήλθε στις 3 τα ξημερώματα σε ελληνικά χωρικά ύδατα στα στενά Καφηρέα. Στη συνέχεια, κινούμενη με νότια και νοτιοδυτική πορεία διήλθε μεταξύ των νησιών Κέας και Κύθνου, σύμφωνα με ανακοινώση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνου για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα σχετικά με την παράνομη διέλευση της τουρκικής κορβέτας «Büyükada» στα εθνικά χωρικά ύδατα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την παράνομη διέλευση στα χωρικά ύδατα της χώρας μας, της τουρκικής κορβέτας «Büyükada» (φωτογραφία)

"Η θέση μας στα θέματα της επιβολής της εδαφικής μας ακεραιότητας είναι σταθερή και αταλάντευτη. Δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με κανέναν και για τίποτα."

Συνεχίζοντας: "Δεν θα πρέπει όμως να μας διαφύγει, ότι συστατικό αίτιο της τουρκικής προκλητικότητας αποτελούν οι παλινωδίες των κυβερνήσεων της χώρας μας τα τελευταία χρόνια, στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής."

Στόχο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η δημιουργία πολυμερών συμμαχιών στη βάση μίας εξωτερικής πολιτικής αρχών που θα λειτουργούν αποτρεπτικά προς όποιον επιβουλεύεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

"Μία πολυδιάστατη, ενεργητική, φιλειρηνική εξωτερική πολιτική με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, αποτελεί το ζητούμενο σήμερα. Επιθυμούμε σχέσεις καλής γειτονίας και αλληλεγγύης με την Τουρκία και τον τουρκικό λαό, βασισμένη στο διεθνές δίκαιο και όχι στη «διπλωματία των κανονιοφόρων», που αποτελεί απαράδεκτη λογική που μας πάει πίσω στην ιστορία και όχι στον 21ο αιώνα."


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή Φωτογραφίας: MilitaryPhotos.net

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ