Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύροι αντάρτες χρησιμοποιούν "ανθρώπινες ασπίδες" κατά των βομβαρδισμών - ΒΙΝΤΕΟ

02.11.2015 | 11:16
Mια μη κυβερνητική οργάνωση και ακτιβιστές κατήγγειλαν ότι Σύροι αντάρτες κλείδωσαν ανθρώπους σε μεταλλικά κλουβιά και τους μετέφεραν σε περιοχές κοντά στη Δαμασκό προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες εναντίον των σφοδρών βομβαρδισμών που εξαπολύει η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από το Shaam News Network, ένα δίκτυο της αντιπολίτευσης, διακρίνονται άνδρες και γυναίκες, ενώ τους έχουν κλειδώσει σε μεταλλικά κλουβιά, να μεταφέρονται στις καρότσες φορτηγών στην περιοχή της Ανατολικής Γούτα, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας.


 

Μπροστά στην κάμερα οι αιχμάλωτοι απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γνωστοποίησε ότι διαθέτει πληροφορίες από κατοίκους της Ανατολικής Γούτα ότι οι αιχμάλωτοι που χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες είναι στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, μέλη των οικογενειών τους που αιχμαλωτίστηκαν από τους αντάρτες στην περιοχή, αλλά και άμαχοι αλαουίτες.

Η οργάνωση Ζάιχ αλ Ισλάμ (Ο στρατός του Ισλάμ στα αραβικά), που θεωρείται ως η ισχυρότερη οργάνωση των ανταρτών που επιχειρεί κοντά στην πρωτεύουσα «κλείδωσε στρατιώτες του καθεστώτος που έχει αιχμαλωτίσει και αμάχους αλαουίτες σε κλουβιά και τους έχει μεταφέρει σε πλατείες της ανατολικής Γούτα, ιδίως στην πόλη Ντούμα» κατήγγειλε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της MKO, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
Η Ζάιχ αλ Ισλάμ «διατείνεται ότι στόχος είναι να εμποδίσει τους βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή» προσέθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Ραχμάν «δεκάδες κλουβιά έχουν χρησιμοποιηθεί. Σε καθένα εξ αυτών βρίσκονται τρεις ή τέσσερις άνθρωποι, κάποιες φορές επτά»
.

Η οργάνωση «χρησιμοποιεί τους κρατούμενους και τους αιχμαλώτους ως ανθρώπινες ασπίδες». «Μεταξύ αυτών βρίσκονται ολόκληρες οικογένειες» τόνισε ο διευθυντής της ΜΚΟ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ