Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατασκευή συστημάτων των Rafale στην ΕΑΒ από ελληνική εταιρεία ανακοίνωσε ο Καμμένος

20.06.2015 | 08:28
Ακόμη και για συμπαραγωγή αεροσκαφών με τη Γαλλία έκανε λόγο ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μετά από την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Jean-Yves Le Drian.

Όπως είπε οι σχετικές συζητήσεις θα ξεκινήσουν με την ΕΑΒ, χωρίς να διευκρινήσει ποια αεοροσκάφη θα αφορούν. Πιθανότατα θα πρόκειται για ανάθεση έργου κατακευής για κάποια κομμάτια αεροσκαφών και συγκεκριμένα αφορούν στην κατασκευή του ηλεκτρικού συστήματος και μηχανικών μερών του μαχητικού αεροσκάφους RAFALE . Σχετική συμφωνία υπέγραψαν η ελληνική εταιρία  Miltech Hellas A.E.  με την μεγάλη γαλλική εταιρία κατασκευής  αεροσκαφών DASSAULT Aviation . Η υπογραφή έγινε  κατά την διάρκεια  της Αεροπορικής Έκθεσης Paris Air Show 2015 στο Le Bourget, με αφορμή την προμήθεια Αεροσκαφών RAFALE από την Αίγυπτο και το Κατάρ.
Όπως ανακοινώθηκε από την ελληνική εταιρία ''οι νέες πολύ σημαντικές συμβάσεις διάρκειας 5 ετών και πλέον θα  έχουν ως συνέπεια τον διπλασιασμό του όγκου εργασίας της ήδη υφιστάμενης παραγωγής της Miltech για την DASSAULT εντός του 2015, ενώ θα τον τετραπλασιάσουν στα μέσα του 2016. 


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

«Στη συνάντηση με τον κ. Le Drian, τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλα τα θέματα της αμυντικής συνεργασίας των δυο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Είναι σημαντικό ότι η Γαλλία, εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι δίπλα στην Ελλάδα. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε συνέργιες όσον αφορά την εκπαίδευση και την ανταλλαγή Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα κοινά προγράμματα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Να προχωρήσουμε τα εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια και παράλληλα να εμπλέξουμε την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία σε κοινές παραγωγές με τη Γαλλική Αμυντική Βιομηχανία.
 
Στα επίπεδα της κρατικής βιομηχανίας, η ΕΑΒ θα ξεκινήσει συνομιλίες για την συμπαραγωγή γαλλικών αεροσκαφών στην Ελλάδα. Οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες θα εμπλακούν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Βεβαίως ένα άλλο σημαντικό γεγονός είναι ότι προχωρήσαμε για τα υπό εξέλιξη αμυντικά προγράμματα σε συνεργασίες για να επιλυθούν θέματα που αφορούν προμήθειες στις οποίες υπάρχει τεράστια καθυστέρηση, υπάρχει μεγάλη ζημία του ελληνικού δημοσίου όπως τα ελικόπτερα NΗ-90 και παράλληλα πολλά από τα συστήματα είναι καθηλωμένα σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπει η διαθεσιμότητα του ΝΑΤΟ.
 
Πιστεύω ότι μέσα στους επόμενους μήνες με το πλαίσιο που βάλαμε σε αυτή τη συνεργασία θα σταματήσουν τα φαινόμενα της έλλειψης διαθεσιμότητας, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία και στη θάλασσα αλλά και στον αέρα και παράλληλα θα μπορέσουμε να επανενεργοποιήσουμε τις στενές σχέσεις των δύο χωρών». 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ