Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Τα "απόνερα" της παρέλασης οι "πατριώτες" οι "αντιμιλιταριστές και το κόστος της

25.03.2015 | 21:26
Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου πέρασε. Ήταν εντυπωσιακή και επιτυχημένη,παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Πολλοί τις απέδωσαν στην … “γλωσσοφαγιά” όσων άσκησαν κριτική στον σχεδιασμό Καμμένου -Δούρου που προέβλεπε τσάμικα και νησιώτικα.

Τώρα που η “μπόρα” πέρασε και η παρέλαση τελείωσε μπορούμε με ηρεμία και ψυχραιμία να βάλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους. Όπως εμείς τα βλέπουμε.

*Η συζήτηση για το αν πρέπει να γίνονται παρελάσεις ή όχι είναι περιττή. Όσοι έχουν την …αγωνία να το “παίξουν” Ευρωπαίοι θα πρεπει να κατανοήσουν ότι δεν έχουν όλοι οι Έλληνες αυτό το κόμπλεξ. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει ανάγκη “πιστοποιητικών”! Αισθάνονται πολύ περισσότερο Ευρωπαιοι από τους δήθεν “ορίτζιναλ” Ευρωπαιους. Και τέλος θα πρεπει να μας απαντήσουν γιατί στην Γαλλία -κι όχι μόνο- εξακολουθούν να κάνουν παρελάσεις.

•Οι έχοντες ιδεολογικές προκαταλήψεις για τις παρελάσεις θα πρέπει να τις ξεπεράσουν. Ο άκριτος αντιμιλιταρισμός δεν είναι πια μόδα.

Αυτά για το ανύπαρκτο στην πραγματικότητα δίλημμα περί παρελάσεων.

Πάμε στην άλλη πλευρά του νομσίσματος.

•Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει προς το παρόν τουλάχιστον καμία ανάγκη να πάρει άλλο πιστοποιητικό: αυτό του πατριωτισμού. Η μέχρι στιγμής στάση της είναι αποδεκτή από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις. Συνεπώς το νόημα που επιχειρήθηκε να δοθεί μέσα από την παρέλαση ήταν μάλλον περιττό.

•Είναι πολύ πιο πατριωτικό να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λειτουργούν άψογα τα πάντα στις Ένοπλες Δυνάμεις, από το να έχουμε μια εντυπωσιακή παρέλαση. Συνεπώς είναι πολύ πιο χρήσιμο το περίπου ένα εκατομμύριο που κόστισε η παρέλαση να είχε περικοπεί και τα χρήματα να είχαν δοθεί για να “κλείσουν άλλες τρύπες”. Μας έλεγε εμπειρότατος ανώτατος αξιωματικός ότι “ με 1 εκατομμύριο συντηρούνται όλα τα οχήματα του Δ΄ Σώματος Στρατού”. Συνεπώς αν έλειπαν αεροπλάνα,ελικόπτερα κι ότι άλλο εντυπωσιακό αλλά ακριβό στην μετακίνησή του καλό θα έκανε. Το τελευταίο το λέμε γιατί όπως μάθαμε τα Leopard που είδαμε στην παρέλαση ήρθαν από την Ξάνθη. Θα …έρχονταν έτσι κι αλλιώς στην Αθήνα όπως τα μαχητικά που σύμφωνα με τον Α/ΓΕΕΘΑ θα πέταγαν έτσι κι αλλιώς; Γιατί σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο , αυτή ήταν η δικαιολογία του Μ.Κωσταράκου στον πρωθυπουργό όταν ρωτήθηκε για το κόστος της παρέλασης.

•Οι πολίτες δεν έσπευσαν στο Σύνταγμα για να δουν οπωσδήποτε αεροπλάνα, ελικόπτερα και άρματα. Έσπευσαν μέσα στη βροχή γιατί έπεσαν τα κιγκλιδώματα. Γιατί ένοιωσαν ότι επιτέλους κάτι άλλαξε. Γιατί μπορούσαν να πάρουν τα παιδιά τους χωρίς των φόβο των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας και να τα πάνε να δουν την παρέλαση. Γιατί ήθελαν να δουν από κοντά , τους ανθρώπους των ΕΔ. Πάντα αυτούς έβλεπαν πρώτα. Σε κανέναν δεν θα έλειπαν τα “μηχανοκίνητα”. Εκτός απ΄ αυτούς που “τους αρέσει ο ήχος της ερπύστριας στην άσφαλτο”!

Αυτά για την παρέλαση κι ελπίζουμε η επόμενη να γίνει χωρίς πολλές κουβέντες και αναλύσεις.

Διαβάστε ακόμη:

"Παρουσιάστε" όπλα με ομπρέλες! Ο κακός καιρός δεν εμπόδισε τον κόσμο να πάει στην παρέλαση 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ