Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα αρνάκια της Χρυσής Αυγής και τα ψηφουλάκια

06.05.2013 | 00:40
Οι συμπολίτες μας που δεν μπόρεσαν χθες ημέρα του Πάσχα να τηρήσουν το έθιμο και να προσφέρουν το πατροπαράδοτο αρνί στην οικογένειά τους ήταν πάρα πολλοί. Περισσότεροι ίσως από κάθε άλλη περίοδο από την κατοχή των Γερμανών και μετά. Κάποιοι απ΄ αυτούς ίσως να βρέθηκαν στην ουρά για να πάρουν το κρέας που ήθελαν να μοιράσουν οι Χρυσαυγίτες “μόνο σε Έλληνες”. Ένας οικογενειάρχης που θέλει να ταϊσει την οικογένειά του ειδικά τέτοιες μέρες μπορεί να κάνει οτιδήποτε .Πόσο μάλλον να δείξει απλά την ταυτότητά του να δώσει τα στοιχεία του και να πάρει λίγο κρέας. 

Η Χρυσαυγίτικη τακτική βέβαια δεν είναι τόσο “αθώα”. Παίρνεις αρνάκι ,δίνεις στοιχεία, μπαίνεις στη βάση δεδομένων και όταν θα έρθει η ώρα της επόμενης εκλογικής μάχης θα είσαι ένας υποψήφιος ψηφοφόρος. Η Χρυσή Αυγή έχει στήσει ένα δικό της μηχανισμό άγρας ψήφων ,αποδεκνύοντας ότι η δήθεν...αντισυστημικότητα που έχει ως οργάνωση είναι ένα παραμύθι.

Ένα παραμύθι που το διηγείται πολύ καλά πρέπει να ομολογήσουμε. Ξεκίνησε με τις γιαγιάδες που οι ομάδες της Χρυσής Αυγής συνόδευαν στις τράπεζες για να πάρουν με ασφάλεια τις συντάξεις τους. Αρκούσε μία,δύο τέτοιες γιαγιάδες για να αναμεταδοθεί το μήνυμα παντού. “Οι Χρυσαυγίτες σώζουν τις γιαγιάδες”.

Μετά ακολούθησε το δεύτερο μέρος. Αυτό των Χρυσαυγιτών που έκαναν έξωση σε μετανάστες ενοικιαστές που δεν πλήρωναν τους ιδιοκτήτες και αφού το έκαναν έβαφαν και συμμάζευαν το διαμέρισμα πριν το παραδώσουν “λαμπίκο” στον ιδιοκτήτη του. Πόσες φορές δεν το ΄ χετε ακούσει;

Κατά το φθινόπωρο το άλλο μήνυμα που παντού κυκλοφορούσε ήταν ότι αν θες να γράψεις το παιδί σου σε παιδικό σταθμό πήγαινε στη Χρυσή Αυγή! Θα έπαιρναν -υποτίθεται- τηλέφωνο τον διευθυντή του παιδικού σταθμού και θα διευθετούσαν το θέμα!

Αυτά κι άλλα πολλά τα ΄χουμε ακούσει,ναι. Αλλά δεν τα ‘χουμε δει! Αντιθέτως έχουμε δει γιατρούς και ασθενείς να πετάνε έξω από τα νοσοκομεία Χρυσαυγίτες που πήγαιναν να κάνουν...έλεγχο για το ποιοι νοσηλεύονται ή για να κάνουν αιμοδοσία μόνο για Έλληνες. Έχουμε δει βουλευτή τους να χαστουκίζει γυναίκα γεγονός ασυγχώρητο για τον ελληνικό κώδικα συμπεριφοράς ενός άνδρα, έναν άλλο να κάνει την ανάγκη του μπροστά από τη πόρτα τηλεοπτικού σταθμού και τώρα με την υπόθεση των αρνιών άλλο βουλευτή να κυκλοφορεί οπλισμένος και να προσπαθεί να χαστουκίσει τον δήμαρχο Αθηναίων .

Δεν γνωρίζουμε που θέλει να το φθάσει η Χρυσή Αυγή. Το βέβαιο είναι ότι όποιος κι αν είναι ο στόχος το μέσο που διαθέτουν σε μεγάλες ποσοτητες είναι η βία. Γιατί από επιχειρήματα, σχέδιο και πολιτική δεν έχουμε δει ή ακούσει το παραμικρό.

Σ΄ ότι αφορά στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων δε όπου πράγματι έχουν κερδίσει πολλούς πόντους δεν διαπιστώνουμε και κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον.

Η διαφαινόμενη προσπάθεια που φαίνεται ότι επιχειρούν τα “παραδοσιακά” κόμματα για να απαγορεύσουν επί της ουσίας τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής , νομίζουμε ότι τώρα πια δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αντιθέτως μπορεί να “ηρωποιήσει” τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και να μετατρέψει τους “χρυσαυγίτες” σε “κυνγημένους μάρτυρες” ενός πολιτικού συστήματος που καταρρέει. Ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης του φαινομένου Χρυσή Αυγή είναι η αποδόμησή της με επιχειρήματα και πράξεις. Το ερώτημα είναι αν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα έχουν την δυνατότητα και πολύ περισσότερο την διάθεση να το πράξουν. Γιατί υπάρχει διάχυτη η υποψία ότι τελικά η Χρυσή Αυγή είναι πολύ χρήσιμη και γι΄ αυτούς!

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ