Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Τα είπαν" Ακάρ και Σόϊγκου στο Σότσι με φόντο την ενίσχυση ρωσοτουρκικής συνεργασίας

20.11.2018 | 15:45
Οι υπουργοί Άμυνας της Τουρκίας και της Ρωσίας συζήτησαν σήμερα τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιντλίμπ της Συρίας σε συνάντηση Σότσι της Ρωσίας.

Ο Χουλουσί Ακάρ και ο Σεργκέι Σόϊγκου εξέτασαν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να «κλείσουν όλα τα υπόλοιπα ζητήματα στο Ιντλίμπ», δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας.

"Η σημερινή κατάσταση στη Συρία απαιτεί την άμεση επίλυση και τη συζήτηση των εκκρεμών ζητημάτων", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT) της Τουρκίας Χακάν Φιντάν ήταν επίσης παρών στη συνάντηση, σύμφωνα με πηγές της Τουρκίας.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στο Idlib.

Η Άγκυρα και η Μόσχα υπέγραψαν επίσης μνημόνιο συνεργασίας που ζητούσε τη "σταθεροποίηση" της ζώνης αυτής στο Ιντλίμπ, στην οποία απαγορεύονται ρητά οι επιθέσεις.

Βάσει της συμφωνίας, οι αντικαθεστωτικές ομάδες μαχητών θα παραμείνουν σε περιοχές στις οποίες είναι ήδη παρόντες, ενώ η Ρωσία και η Τουρκία θα διεξάγουν κοινές περιπολίες στην περιοχή, προκειμένου να αποτραπούν οι ανανεωμένες μάχες.

Πηγή: Anadolu 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ