Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα επτά ερωτήματα που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια και ζητά έγγραφα και απαντήσεις

15.12.2013 | 00:01
Επτά ερωτήματα για τα οποία ζητά απαντήσεις με έγγραφα έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ προς το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΝ ενόψει της “ναυμαχίας” της Τετάρτης στη Βουλή όπου θα κριθεί μέσω ψηφοφορίας αν θα γίνει εξεταστική για τα υποβρύχια και τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο κ. Βενιζέλος ή όχι.

Πληροφορίες που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο (Real News) αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν δείχνει πρόθυμη να δώσει απαντήσεις. Πηγή του ΠΝ με την οποία επικοινώνησε το Onalert ανέφερε πάντως ότι “δεν φαίνεται να υπάρχει σοβαρός λόγος για να μην δοθούν απαντήσεις σ΄ αυτά τα ερωτήματα”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ότι έχει να κάνει με πληρωμές για τα υποβρυχία .

Συγκεκριμένα ζητά:

1. Κάθε πληρωμή που έχει πραγματοποιηθεί από την υπογραφή των ως άνω συμβάσεων μέχρι σήμερα, αναφέροντας το ακριβές ποσό, το λόγο πληρωμής, τη σύμβαση την οποία αφορά, τον δικαιούχο της πληρωμής και την ημερομηνία εκταμίευσης του κάθε ποσού.

2. Αντίγραφα για τις ως άνω πληρωμές και παραστατικά είσπραξης από τον δικαιούχο των εντολών. Επιπλέον, λεπτομερή στοιχεία του δικαιούχου του λογαριασμού και της τράπεζας από την οποία πραγματοποιήθηκαν οι πληρωμές, καθώς επίσης και της τράπεζας στην οποία μεταφέρθηκε κάθε ποσό πληρωμής.

3. Την εγγύηση (εγγυητική επιστολή) υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου για την εκταμίευση των ποσών αυτών και τα έγγραφα που αφορούν στην τύχη τους μετά τη συνεχιζόμενη επί δύο και πλέον έτη διακοπή της λειτουργίας των ΕΝΑΕ.

4. Έγγραφα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφορικά με την υφιστάμενη διένεξη του Ελληνικού Δημοσίου με τα ΕΝΑΕ και τους μετόχους τους, καθώς και τα έγγραφα που αφορούν στις γεννημένες αξιώσεις του Ελληνικού Δημοσίου κατά των ΕΝΑΕ και των μετόχων τους από τις ως άνω συμβάσεις. Επίσης την εντολή με την οποία το Υπουργείο έχει αναθέσει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τη διατύπωση γνώμης και την άσκηση δικαστικών ενεργειών για την προάσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου. Επίσης, κάθε τυχόν δικόγραφο που έχει απευθυνθεί προς το Ελληνικό Δημόσιο ή από το Ελληνικό Δημόσιο για την υπόθεση αυτή και, ειδικότερα, για την εφαρμογή της επίμαχης Σύμβασης

5. Έγγραφα που αποδεικνύουν εάν τα υποβρύχια που ανήκουν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στο Ελληνικό Δημόσιο είναι ασφαλισμένα, και αν όχι, για πόσο χρονικό διάστημα παραμένουν ανασφάλιστα και ποια μέτρα έχουν ληφθεί και πότε, για την προστασία τους από πρόκληση φθοράς, βλάβης ή καταστροφής τους.

6. Αλληλογραφία μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τις συνθήκες φύλαξης και τα μέτρα που λαμβάνονται για την ασφάλεια των υποβρυχίων, καθώς και τους κινδύνους από τη διακοπή λειτουργίας του Ναυπηγείου,

7. Αντίγραφο της απαντητικής επιστολής του τότε Υπουργού Οικονομικών και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην από 15-12-2011 επιστολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, “όπως αυτή μας απεστάλη με το Φ.900α/9881/13677/5-12-2013 διαβιβαστικό έγγραφο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, εφόσον βέβαια υπήρξε τέτοια απαντητική επιστολή”.  
Διαβάστε ακόμη:

Βενιζέλος για υποβρύχια: "Επιδιώκουν τον πολιτικό μου θάνατο με το θέμα των ναυπηγείων"


Ποιος καλεί το Βενιζέλο να πει ναι στην εξεταστική για τα υποβρύχια για να "διευκολύνει" τους βουλευτές!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ