Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα "έσπασαν" οι πολιτικοί αρχηγοί στην σύσκεψη για την ΕΡΤ - Φεύγει Κουβέλης μένει ο Βενιζέλος

20.06.2013 | 22:51

Δραματικές είναι οι τελευταίες εξελίξεις για το μέλλον της τριτοκομματικής κυβέρνησης, με τη ΔΗΜΑΡ να φαίνεται αμετακίνητη στις θέσεις της για επαναλειτουργία της ΕΡΤ με το ίδιο προσωπικό, κάτι που όπως όλα δείχνουν οδηγεί σε νέα δεδομένα. 

Μετά την αιφνιδιστιακή διακοπή της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και την έκτακτη σύγκλιση των κοινοβουλευτικών ομάδων σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης φτάνοντας στην Αγίου Κωνσταντίνου έκανε δηλώσεις και έδωσε το κλίμα της ρήξης και της εμπλοκής. Ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως από τη σύσκεψη δεν προέκυψε κοινός πολιτικός τόπος για την ΕΡΤ και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για τυπικό διαδικαστικό θέμα αλλά για ζήτημα ουσίας. Σημείωσε πως δεν επήλθε συμφωνία στο Μαξίμου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο που η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έτυχε εφαρμογής. 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέρριψε ευθύνες για την εμπλκή στον πρωθυπουργό ,λέγοντας πως με την έκδοση του ΠΝΠ η ΔΗΜΑΡ δεν ήταν σύμφωνη και πως ο κ. Σαμαράς δεν αποδέχθηκε την πρόταση του κόμματός του για επαναλειτουργία της ΕΡΤ και με την ΕΡΤ σε λειτουργία να γίνει αναδιοργάνωση του φορέα. 

Ωστόσο ο κ. Κουβέλης δεν ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το εάν θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση ή εάν θα αποχωρήσει δίνοντας ψήφο ανοχής κατά περίπτωση, όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες. 

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ φαίνεται μουδιασμένο από την διάθεση της ΔΗΜΑΡ ακόμα και να τα σπάσει με την κυβέρνηση. 


Τι δήλωσε ο Κουβέλης


Τα “έσπασε” ο Κουβέλης στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και πριν από λίγο δήλωσε μεταξύ άλλων :

"Δεν προέκυψε ο κοινος πολιτικός τόπος για την ΕΡΤ

Η αναδιοργάνωση πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ σε κίνηση και με παρόντες όλους τους εργζομένους.

Δεν πρόκειται για τυπικο ζήτημα.

Το μαύρο ήταν συγκεκριμένη επιλογή.

Είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας.

Παρά την απόφαση του Στε αυτη δεν έτυχε εφαρμογής. Παρόλα αυτά το μαύρο και ότι μ΄ αυτό μπορεί να συμβολίζει παρέμεινε.

Επέμεινα. Και νομίζω ότι θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να συμφωνήσει.

Η αποδοχή της δεν θα έβλαπτε την ουσία των πραγμάτων.

Η ΔΗΜΑΡ με την ενέργειά της δεν εγκαταλείπει την μεταρρυθμιστική της πολιτική, ούτε από την αναζήτηση των λύσεων μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Όχι όμως σε πράξεις που προσβάλουν τη νομιμότητα.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου παρά ότι γνώριζε τις αντιρρήσεις μας. Αυτό μαρτυρά συγκεκριμένη πολιτική επιλογή δηλαδή την συνλειτουργία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Δεν είναι ευθύνη μας ότι δεν βρέθηκε κοινός πολιτικός τόπος". 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ